Naslovna Društvo Maturanti proslavili poslednji školski dan uz trubače, pesmu i baklje

Maturanti proslavili poslednji školski dan uz trubače, pesmu i baklje [Foto]

2195
0

Za maturante gimnazija i srednjih stručnih škola danas je bio poslednji školski dan. Završni treći i četvrti razred negotinskih srednjih škola završilo 179 učenika.

Kao što nalaže tradicija, maturanti su se, poslednjeg dana nastave, okupili u školskom dvorištu kako bi zajedno proslavili završetak svog školovanja.

U dvorištu Negotinske gimnazije, koja upisuje svoju 185. generaciju učenika, maturanti društveno-jezičkog, prirodno –matematičkog i opšteg smera sa razrednim starešinama Danijelom Rančić, Vesnom Jakovljević i Zoranom Radojčićem poslednji dan nastave obeležili su uz trubače, igru i pesmu, ali i neizostavne baklje i sećanjima na protekle školske dane.

U majicama sa oznakama svog razreda, karikaturama i šaljivim natpisima, potpisima školskih drugova, negotinski gimnazijalci su završili jedno poglavlje u svojim životima i započeli drugo.

Predstoji im matursko veče, tradicionalan defile centralnim gradskim ulicama, a pre toga i maturski ples 29. maja, pa onda upisna trka, željeni fakulteti, a od oktobra i studentski život.

Nakon okupljanja u dvorištu, maturanti su se uputili i u šetnju ulicama grada, donoseći sa sobom atmosferu slavlja, stvarajući tako zajednički duh radosti i zajedništva.

Poslednji dan nastave obeležili su i učenici završnog trećeg i četvrtog razreda, njih 54 u Tehničkoj, 48 u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika “Rajko Bosnić” i devetoro u  Umetničkoj školi “Stevan Mokranjac”.

Ovaj će dan, nema sumnje, maturantima ostati u nezaboravnom sećanju kao simbol završetka jednog važnog poglavlja u njihovim životima i početka novog, uzbudljivog puta koji ih čeka.