Naslovna Događaji Matiji Bećkoviću „Feliks Romulijana“ Umetničkog udruženja „Krajinski krug“

Matiji Bećkoviću „Feliks Romulijana“ Umetničkog udruženja „Krajinski krug“

251
0

Umetničko udruženje „Krajinski krug“ uručiće sutra na manifestaciji „Dunavski trougao“ nagradu „Feliks Romulijana“ akademiku Matiji Bećkoviću.

Priznanje “Feliks Romuliana” Matiji Bećkoviću biće uručeno sutra na centralnoj manifestaciji “Dunavski trougao”, koja će biti održana u Todorčetovom konaku sa početkom u 17 časova.

Pored našeg uvaženog akademika i pesnika na ovoj manifestaciji učestvovaće i Adam Puslojić, Dragoljub Firulović, Radomir Andrić, Dragan Mraović, Branislav Veljković, Miljurko Vukadinović, Višeslav Živanović, Vlasta Mladenović, Dejan Mastilović, Jeremija Lazarević, Mihajlo Vasiljević, Aleksandar Kožokić, Zdenka Tomić, Marija Gičić Puslojić, Goran Čeklanović, a specijalni gost je Vlad Čobanu iz Rumunije.

Narednog dana u podne, u znak sećanja na slikara Radislava Rašu Trkulju, koji je, takođe, jedan od dobitnika ove nagrade, Matija Bećković će otvoriti izložbu „Trkulja i prijatelji“ u Galeriji „Darodavac“ Adama Puslojića u Kobišnici.

Tom prilikom biće promovisana i knjiga pesama „Omaž Trkulji“ sa radovima 19 pesnika, a biće prikazan i polučasovni umetnički film o ovom slikaru “Nomen ist omen” rediteljke Tanje Fero.

U programu će učestvovati: Tomislav Mijović, Vlasta Mladenović, Miljurko Vukadinović, Radomir Andrić, Dragan Mraović, Branislav Veljković, Stanoje Radulović i Zoran Marinović.