Naslovna Društvo Maši Ravanić prva nagrada na Međunarodnoj likovnoj izložbi u Skoplju

Maši Ravanić prva nagrada na Međunarodnoj likovnoj izložbi u Skoplju

694
0

Maša Ravanić, učenica petog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ osvojila je na 14. Međunarodnoj likovnoj izložbi u Skoplju prvu nagradu za likovni rad.

Nagrađeni rad Maše Ravanić

Maša Ravanić, učenica petog razreda nagrađena je na međunarodnoj likovnoj izložbi za decu i omladinu, koju organizuje Dečji likovni centar iz Skoplja pod pokroviteljstvom Ministarstva za životnu sredinu i prostorno planiranje Republike Severna Makedonija. Tema ove izložbe bila je: “Flora i fauna- izvor života i lepote”.

Maša je svoj rad radila na časovima likovne kulture flomasterima u okviru nastavne teme “Linija”.

“Obradili smo nastavnu temu ,, Linija ” i motiv za ovaj rad bila je priča koju sam im čitao a koja se zove ,,Najlepša paukova mreža”. Često sa petacima radim ilustraciju ove priče, jer se njima uvek ta priča dopadne, i uvek urade lepe i jako kreativne radove. Pošto su radovi sa ovih časova odgovarali temi za konkurs u Makedoniji, poslao sam najuspešnije uz još neke druge. Zbog ove situacije, ne tražim od dece da rade radove za likovne konkurse, već to rade samo oni koji to žele. U sklopu svoje google učionice, likovna kultura, imam i poseban predmet koji se zove književnost, likovno stvaralaštvo, muzika  (KLM) na kome svi učenici od petog do osmog razreda mogu da pronađu sve konkurse koje škola dobija iz ova tri predmeta. Naravno, ko želi može sam da uzme učešće na ovim konkursima  ili ako mu je potrebna neka instrukcija može mene da kontaktira, ili svoje predmetne nastavnike srpskog jezika ili muzičke kulture, koji su uključeni u ovaj predmet”, ističe Ljubiša Blagojević, nastavnik likovne kulture u OŠ “Branko Radičević”.

Čestitamo Maši Ravanić i njenom predmetnom nastavniku i mentoru Ljubiši Blagojeviću.