Naslovna Društvo Mart u znaku takmičenja za osnovce: Na redu strani jezici i hemija

Mart u znaku takmičenja za osnovce: Na redu strani jezici i hemija

397
0

Iako je, po kalendaru takmičenja, trebalo da opštinska takmičenja đaka iz stranih jezika i hemije budu održana u osnovnoj školi „Branislav Nušić“ u Urovici i „Pavle Ilić Veljko“ u Dušanovcu, zbog loših vremenskih uslova takmičenja su održana  u  OŠ „Vuk Karadžić“

Svoje znanje u poznavanju engleskog i nemačkog jezika, proteklog vikenda suprotstavili su učenici osmog razreda naše opštine.

Najuspešniji među osnovcima u poznavanju engleskog jezika je Emilijan Videsković iz OŠ “Vera Radosavljević“, dok je drugo mesto pripalo Magdaleni Trailović, iz iste škole. Ona je drugo mesto podelila sa Konstantinom Janjićem iz OŠ “Branko Radičević“. Treće mesto dele  Dušan Šuša i Anđela Sladojević, učenici OŠ „Vuk Karadžić“.

Sa najuspešnijim učenicima radili su nastavnici Suzana Spasovski, Vesna Prvulović i Radmila Mardaljević.

Na okružno takmičenje iz nemačkog jezika plasiralo se šest učenika naše opštine. Drugo mesto dele Đozefina Matić i Sara Vojvodanović, učenice OŠ „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice, Mladen Cukulović iz OŠ “Branko Radičević“ i Kristina Ojzeović iz OŠ “Vera Radosavljević“. Treće mesto podelile su Anamarija Živković i Maja Đorđević, učenice OŠ “Vuk Karadžić“.

Učenike su za takmičenje pripremali nastavnici Milena Davidović, Suzana Stojković, Miloš Rajić i Lidija Ljubić.

Okružno takmičenje iz stranih jezika biće održano 25. marta u OŠ “Duško Radović“ u Boru.

Učenici sedmog i osmog razreda nadmetali su se u znanju iz hemije.

Za okružno takmičenje, koje će biti održano 22. aprila u OŠ “3. oktobar“ u Boru, plasirala su se dvoje učenika iz OŠ „Vuk Karadžić“.

Mia Stanković, učenica sedmog razreda, osvojila je prvo mesto, dok je u kategoriji đaka osmog razreda najuspešniji bio Bogdan Brzulović. Mentor-nastavnik je Olivera Negoicić.

Iako je, po kalendaru takmičenja, trebalo da ova opštinska takmičenja budu održana u osnovnoj školi „Branislav Nušić“ u Urovici i „Pavle Ilić Veljko“ u Dušanovcu, zbog loših vremenskih uslova takmičenja su održana  u  OŠ „Vuk Karadžić“ .