Naslovna Društvo Mariji Milosavljević prva nagrada za komponovanje

Mariji Milosavljević prva nagrada za komponovanje

376
0

Marija Milosavljević, učenica šestog razreda Osnovne škole „Vera Radosavljević“ na  republičkom festivalu „Deca kompozitori“ osvojila je prvu nagradu. Ovo priznanje biće joj uručeno u oktobru.

Marijinu kompoziciju „Moja mala muzika“, republička selekciona komisija, ocenila je sa 94 poena i prvom nagradom.

Inače, na konkurs za 23.Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva „Deca kompozitori“ FEDEMUS 2018, koje tradicionalno organizuje Dečji kulturni centar Beograd pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja i Ministarstva kulture i informisanja, stiglo je preko 200 kompozicija iz cele zemlje.

Ovaj festival na kojem će Marija, zajedno sa nastavnikom muzike Bojanom Milosavljevićem otputovati u oktobru, afirmiše samostalno dečje muzičko stvaralaštvo i kreativan rad odraslih sa decom, kroz konkurs za najbolju dečju kompoziciju u oblasti vokalnog i instrumentalnog stvaralaštva, kao i za elektronske kompozicije koje stvaraju deca uzrasta od 7 do 15 i od 16 do 20 godina na časovima muzičke kulture ili kroz slobodne aktivnosti.

Marija Milosavljević na FEDEMUS-u 2017, foto: arhiva porodice

Marija je, inače, na prošlogodišnjem FEDEMUS-u osvojila drugu nagradu, za kompoziciju za klavir “Za Beograd”.

Ova talentovana devojčica, učenica je i osnovne muzičke škole, u kojoj, takođe, postiže uspehe. Svira klavir u klasi Biljane Dobrić i violinu u klasi Slobodana Gligorijevića.

Samo u prošloj godini osvojila je prvu nagradu na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije i drugu na republičkom takmičenju muzičkih škola, obe na klaviru, a ove je na međuokružnom takmičenju mladih violinista bila druga, a na školskom takmičenju mladih pijanista prva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.