Naslovna Društvo Mariji Milosavljević prva nagrada za komponovanje

Mariji Milosavljević prva nagrada za komponovanje

544
0

Marija Milosavljević, učenica šestog razreda Osnovne škole „Vera Radosavljević“ na  republičkom festivalu „Deca kompozitori“ osvojila je prvu nagradu. Ovo priznanje biće joj uručeno u oktobru.

Marijinu kompoziciju „Moja mala muzika“, republička selekciona komisija, ocenila je sa 94 poena i prvom nagradom.

Inače, na konkurs za 23.Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva „Deca kompozitori“ FEDEMUS 2018, koje tradicionalno organizuje Dečji kulturni centar Beograd pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja i Ministarstva kulture i informisanja, stiglo je preko 200 kompozicija iz cele zemlje.

Ovaj festival na kojem će Marija, zajedno sa nastavnikom muzike Bojanom Milosavljevićem otputovati u oktobru, afirmiše samostalno dečje muzičko stvaralaštvo i kreativan rad odraslih sa decom, kroz konkurs za najbolju dečju kompoziciju u oblasti vokalnog i instrumentalnog stvaralaštva, kao i za elektronske kompozicije koje stvaraju deca uzrasta od 7 do 15 i od 16 do 20 godina na časovima muzičke kulture ili kroz slobodne aktivnosti.

Marija Milosavljević na FEDEMUS-u 2017, foto: arhiva porodice

Marija je, inače, na prošlogodišnjem FEDEMUS-u osvojila drugu nagradu, za kompoziciju za klavir “Za Beograd”.

Ova talentovana devojčica, učenica je i osnovne muzičke škole, u kojoj, takođe, postiže uspehe. Svira klavir u klasi Biljane Dobrić i violinu u klasi Slobodana Gligorijevića.

Samo u prošloj godini osvojila je prvu nagradu na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije i drugu na republičkom takmičenju muzičkih škola, obe na klaviru, a ove je na međuokružnom takmičenju mladih violinista bila druga, a na školskom takmičenju mladih pijanista prva.