Naslovna Društvo Marija Radović: To što osećam, to i crtam

Marija Radović: To što osećam, to i crtam

989
0

Na likovnom konkursu „Most razumevanja – međugeneracijska solidarnost“,  Marija Radović, učenica šestog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ osvojila je prvu  nagradu.

Likovni konkurs je povodom obeležavanja 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba, raspisao poverenik za zaštitu ravnopravnosti sa ciljem da kod mladih razvije tolerantnost i poštovanje ljudskih prava i ravnopravnosti.

„Nisam očekivala da ću nagradu dobiti baš ja. Bila sam iznenađena. Nije bilo teško pokazati svoja osećanja kroz crtež, kroz slikanje. Mislim da svaki čovek kroz reči koje izgovara ili kroz crtež pokazuje šta oseća. Ja sam samo na papir prenela ono što stalno radim, pomažem starijima“, počinje priču za NG portal Marija Radović, dobitnica nagrade koja skromno govori o nagradi i svojoj ljubavi prema umetnosti.

Marija je odličan đak, voli školu, matematiku, engleski jezik, a posebno biologiju pa ne čudi zašto su na njenim crtežima motivi prirode i ljudi.

Marija pohađa i muzičku školu, uspešno svira klavir, ali ne krije da bi volela da nastavi usavršavanje na Likovnoj akademiji.

„Volim da slikam ljude. Znam da je to teško, da se naslika osmeh, pogled, svaki mišić. Volim i prirodu, naročito proleće, rascvetale krošnje drveća, buđenje prirode. Volim boje, da ih kombinujem.Volim šarenilo prirode.“