Naslovna Društvo Marija Milosavljević, učenik generacije OŠ „Vera Radosavljević“ i  OMŠ „Stevan Mokranjac“

Marija Milosavljević, učenik generacije OŠ „Vera Radosavljević“ i  OMŠ „Stevan Mokranjac“

733
0

Minijature NG Portala: Učenici generacije školske 2019/2020. godine.

Dve ljubavi prate Mariju Milosavljević, muzika i nauka. I muzika je podelila njena osećanja, na klavir i violinu. Neodvojive ljubavi su joj donele i dvostruka priznanja, Učenik je generacije u dve osnovne škole: “Vera Radosavljević” i Osnovnj muzičkoj školi “Stevan Mokranjac”.

“Super je osećaj, naravno treba puno truda za sve to, ali eto na kraju sam uspela da budem dupli đak generacije. Ne nije bilo iznenađenje, jer su još od prvog razreda moja interesovanja  vezana za muziku i gledala sam da to radim najbolje što mogu. Od petog razreda krenula su republička takmičenja i sakupila sam dovoljno poena kako bih u Osnovnoj školi „Vera Radosvaljević“ bila učenik generacije”, kaže Marija.

Ova mlada, buduća umetnica, govori sa mnogo ljubavi o muzici i ako treba da bira, kaže, izbor je klavir koji joj je do sada doneo najviše uspeha.

Iako je upisala Srednju muzičku školu, odsek klavir, planira da nastavi usavršavanje i na violini. Bez obzira što je muzika ne samo san koji uživo sanja đačka knjižica ove  uspešne buduće srednjoškolke, puna je odličnih ocena.

Više joj leže prirodne nauke, otkriva nam, a pored biologije istorija je takođe nauka koja je interesuje. Muzička takmičenja su ipak obeležila njeno osnovnoškolsko takmičenje.

“U petom razredu sam se prvi put takmičila na FEDEMUS-u i tada sam zauzela drugo mesto, da bih tri godine zaredom na ovom festivalu osvajala prvu nagradu. U muzičkoj školi je zaista bilo do sada mnogo nagrada, pregršt diploma jer sam na takmičenja išla još od prvog razreda. To su takmičenja na svim nivoima  od školskih, opštinskih, okružnih do republičkih i međunarodnih. Meni najdraže nagrade i takmičenja sa kojih sam donela prve nagrade su Festival instrumentalista  u Zrenjaninu i republičko takmičenje instrumentalista. Kada se napravi dobar raspored ima se vremena za sve ali komplikovano jeste. Uglavnom učim u večernjim satima jer mi se događalo da krenem u školu ujutru u 8 i vratim se tek uveče. Bukvalno imam samo 10 minuta vremena da nešto ručam u toku dana. Već sam navikla.  Moji roditelji su ponosni na moje uspehe, ne opominju me da moram da završavam svoje obaveze, znam koje su, sama sam ih izabrala, volim kada su srećni zbog svih mojih nagrada.”

Marija Milosavljević, iako tek na pragu životnih odluka, sebe vidi u profesorskoj ulozi u muzičkoj školi koju doživljavava kao svoj dom. Među retkima je koji svoju budućnost vide u svom rodnom gradu.

“Planiram da nakon srednje muzičke škole završim akademiju, master studije i želela bih da budem profesor klavira. Volela bih da se vratim u Negotin i sutra ja budem predavač i profesor u ovoj muzičkoj školi koju zaista mnogo volim. Muzika škola jeste drugačija po svojoj organizaciji nastave, tu smo na časovima skoro ceo dan, ali u njoj vlada neka posebna atmosfera“ kaže Marija koja u svoj spomenar osnovnoškolskih dana ima pregršt nagrada, prijatelja i lepih uspomena.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Ram za sliku Negotina”, koji je sufinansiran iz budžeta opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.