Naslovna Hronika Marihuana sve učestalija na crnom tržištu istočne Srbije: Na ulicama “trava” i...

Marihuana sve učestalija na crnom tržištu istočne Srbije: Na ulicama “trava” i “Božija droga”

832
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Negotinu i Zaječaru nedavno su uhapsili dvojicu osumnjičenih da su dilovali narkotike i zaplenili 1,8 odnosno 1,7 kilograma marihuane. Uhapšena i devetnaestogodišnja devojka sa tri litra takozvane “Božije droge”.

Zaplenjena marihuana; Foto: PU Zaječar

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su G. S. (48) iz Zaječara zbog postojanja osnova sumnje da je dilovao marihuanu. Kod njega je u više plastičnih kesa pronađeno 1,7 kilograma marihuane, ali i vagica za precizno merenje i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci.

Nedavno je u Negotinu sa 1,8 kilograma marihuane, takođe, spremne za prodaju, uhapšen N.B. (45).

Ovaj Negotinac je na stolu čak i imao izvesnu količinu marihuane, ali je najveći deo, ipak, sakrivao. Policija ju je pronašla u sanduku kosilice, pa čak i sakrivenu ispod dasaka u dvorištu njegove kuće.

Psihiaktivna supstanca dimetiltriptamin; Foto: PU Zaječar

Na crnom tržištu Negotinske i Timočke krajine pojavila se i takozvana „Božija droga“, psihiaktivna supstanca dimetiltriptamin (DMT), prvi put otkrivena u Srbiji pre manje od mesec dana.

Reč je o sintetičkom narkotiku koji stiže iz Kolumbije, a koji spada u takozvane halucinogene stimulanse.

Foto: PU Zaječar

Sa čak 3,2 litra ovog veoma opasnog narkotika uhapšena je devetnaestogodišnja J.J. iz Zaječara, koja je DMT čuvala u svom frižideru, kojoj je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će sa krivično prijavom biti sprovedena u Više javno tužilaštvo u tom gradu.

Prilikom pretresa njenog doma policija je pronašla i kompletnu opremu za laboratoriju koja služi za preradu i proizvodnju sintetičkih droga.