Naslovna Događaji Maria Paskulović, Nađa Milivojević i Marta Đurković 23. oktobra u “Ritmu Evrope”

Maria Paskulović, Nađa Milivojević i Marta Đurković 23. oktobra u “Ritmu Evrope”

2333
0

U ponedeljak 23. oktobra u direktnom prenosu na TV Prva od 21 čas na manifestaciji „Srbija u ritmu Evrope“ najveće evrovizijske ekipe predstaviće 23 grada i opštine, među kojima i Negotin, Boljevac, Sokobanja i Kladovo. 

Nađa Milivojević, Maria Paskulović i Marta Đurković

Maria Paskulović, učenica Osnovne škole „Branko Radičević“  uz plesni koreografiju gimnastičarki Nađe Milivojević i Marte Đurković u ponedeljak 23. oktobra predstavljaće opštinu Negotin na najvećem dečijem muzičkom takmičenju u pevanju i plesu “Srbija u ritmu Evrope”.

Svoj talenat u pevanju i plesu Maria, Nađa i Marta predstaviće pesmom „Only Teardrops“ Emmelie de Forest, koja je 2013. godine donela pobedu Danskoj na Evroviziji.

“Opština Negotin prvi put učestvuje na jednoj ovakvoj manifestaciji. Drago nam je što smo deo ovog takmičenja. Deca su zadovoljna, ovo je za njih nešto novo, tokom trajanja kampa stekle su jedno novo iskustvo, nova prijateljstva. Neki od ove dece, učesnika manifestacije “Srbija u ritmu Evrope” će se možda baviti u budućnosti nečim sličnim”, kaže Ana Barać, koordinatorka negotinske ekipe.

Maria, Nađa i Marta nastupiće pod rednim brojem 5 u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, koji je grad domaćin televizijskog prenosa “Srbija u ritmu Evrope 2023”  u ponedeljak 23. oktobra u 21 čas u direktnom prenosu na Televiziji Prva.

“Organizatori su, zaista, profesionalno odradili sve. Mi ćemo se prvenstveno predstaviti u najboljem svetlu. Naša ekipa nastupiće u kostimima Mode Mišić, a publika može glasati SMS porukom: Pesma (razmak) 05 na broj 1557. Pozivamo Negotince da podrže našu ekipu”, kaže Ana Barać.

Na ovom takmičenju se predstavljaju 23 grada i opštine, među njima i opštine Boljevac, Sokobanja i Kladovo.

Predstavnice opštine Boljevac, Maša Smiljković sa plesačicama Kristinom Lukić i Lejlom Mašović sa pesmom „Cherry red“ Roxen, koja je predstavljala Rumuniju na Pesmi Evrovizije 2020. godine nastupiće pod rednim brojem 6.

Opština Sokobanja, Justina i Simona Jakšić i Magdalena Žugić sa pesmom „Fulenn“ sa kojom je Francuska nastupala na Evroviziji 2022. godine pod rednim brojem 7.

Kladovo će prestavljati Ivana Boldorac, učenica negotinske Umetničke škole “Stevan Mokranjac” uz podršku plesačica Lune Belonić i Nine Joković koje će izvesti kompoziciju „De Diepte“ Stine den Holander predstavnice Holandije na Pesmi Evrovizije 2022. a nastupiće pod rednim brojem 9.

Pobednik takmičenja se, inače, određuje sabiranjem SMS glasova, glasova žirija gradova učesnika i glasova stručnog žirija. Grad/opština pobednik kao nagradu dobija sledeće godine televizijski prenos na nacionalnoj televiziji iz svog grada, kao i promociju svog grada na nacionalnoj televiziji, a deca grada pobednika nagradno putovanje u zemlju koju su u televizijskom programu predstavljala.