Naslovna Društvo Manastir Bukovo donirao laptop Jovanu Miloševiću

Manastir Bukovo donirao laptop Jovanu Miloševiću

1339
0

Bratstvo Manastira Bukovo sa igumanom Kozmom na čelu donirao je laptop računar Negotincu Jovanu Miloševiću, učeniku Matematičke gimnazije u Beogradu.

Jovan Milošević, od septembra učenik osmog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu dobio je na dar laptop računar najnovije generacije koji će mu omogućiti da nastavi sa uspešnim rezultatima na polju matematike, fizike i informatike.

 „Jovan je dete naših, na prvom mestu prijatelja, i našeg radnika brata Ivana, porodično su vezani za manastir, a i Jovanov pokojni deda je bio član Crkvenog odbora i nekako ima te tradicije u porodici. Ivan mi je pričao za Jovanove rezultate još ovde dok je bio u Negotinu u osnovnoj školi, te smo odlučili, a ja na prvom mestu lično ispred manastira, da Jovana pomognemo i kad god bude neka akcija da se tu nađemo, da ga podržimo u svemu, a znate da je na moj predlog Jovan dobio i Majsku nagradu opštine Negotin. Gledajući sve njegove uspehe i njegov trud odlučili smo da ga nagradimo sa jednim laptop računarom koji će mu koristiti i za školovanje i za posao“, kaže arhimandrit Kozma (Radović), iguman bukovskog manastira.

Mladi talentovani Negotinac i ove godine nastavio je sa uspešnim rezultatima u nastavi i nakon što je prošle godine osvojio tri državna prvenstva. Nedavno se vratio iz Bugarske sa zlatnom  i srebrnom medaljom na Međunarodnom takmičenju iz matematike.

„Ove godine sam na državnim takmičenjima iz matematike i fizike osvojio prva mesta, a i iz informatike sam stigao do državnog nivoa. Na kvalifikacijama za međunarodno takmičenje „Matematika bez granica“ osvojio sam jednu zlatnu i dve srebrne medalje, a u finalu jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju“, kaže Jovan Milošević.

Jovanu će, priznaje, novi laptop računar omogućiti i izradu kompleksnijih programa u nastavi i pripremi za dalja takmičenja.

„Matematika mi definitivno odgovara, pošto imamo sada šest časova nedeljno, a drugih predmeta manje. Na primer istoriju i geografiju imamo jedan i po čas nedeljno, manje likovnog, manje muzičkog. Ovaj dosadašnji laptop sa kojim sad radio omogućavao mi je neke osnovne radnje, a novi koji sam dobio od bratstva Manastira Bukovo, na čemu sam neizmerno zahvalan, omogućiće mi da se ozbiljnije bavim programiranjem“, dodaje Jovan.