Naslovna Hronika Maloletnici u Negotinu lomili saobraćajne znake, prevrtali automobile

Maloletnici u Negotinu lomili saobraćajne znake, prevrtali automobile

2606
0

Gotovo da nema večeri i noći da neko nešto namerno ne polomi u parku ili u užem centru. Na meti vandala našli su se automobili i saobraćajni znakovi u Dobropoljskoj i ulici Ive Lole Ribara.

Dobropoljska ulica, Huligani prevrnuli automobil, foto: Ivana Pešić

Grupa mladića pre par dana obila je zgradu Doma kulture, odakle su izneli dva protivpožarna aparata i penom iz njih isprskali nekoliko automobila parkiranih ispred stambene zgrade u ulici Ive Lole Ribara.

U ovoj ulici polomljen je i saobraćajni znak, ali i žardinjera ispred Doma kulture.

Automobili u ulici Ive Lole Ribara prskani prahom iz protivpožarnih aparata; foto: Mirjana Šekerović

Na tome se, međutim, izgrednici, a ima indicija da je u pitanju grupa maloletnika, nisu zaustavili, pa su u susednoj, Dobropoljskoj ulici, ispred stambenog broja 4, iz obesti prevrnuli parkirani jugo.

Pretpostavlja se da se sve dešavalo pod okriljem noći. Niko od komšija i stanara stambenih zgrada u tom delu grada ništa nije čuo.

Kažu da čak i da čuli, odavno ne reaguju jer se, od proleća do jeseni, mladi okupljaju kod Doma kulture, kod česme žive vode u blizini vrtića „Pčelica“, ali i u dvorištu Pedagoške akademije, gde uz obilje alkohola sede i do ranih jutarnjih sati.

Radnici u tim ustanovama svedoče da često ispred njih pronalaze flaše i gomile pikavaca.

foto: Ivana Pešić

I početkom jula neko je obio zgradu Doma kulture, odakle su uzeli šest protivpožarnih aparata kojima su isprskali unutrašnjost ove ustanove kulture i prostor ispred ove institucije.

Te aparate, međutim, nisu odneli sa sobom, ali dva, ukradena u poslednjoj provali, jesu.

Polomljena lipa u gradskom parku

Poslednjih meseci, o čemu smo već pisali, učestala su vandalska (ne)dela, od lomljenja dečijih igrališta u centralnom parku i Naselju Veljko Vlahović, preko lomljenja klupa, kontejnera, stabala u parku, pa čak i toga da je neko izvukao iz ležišta stubiće u Naselju Borska, a neke i odneli i bacili.

Namerno zapaljen tavan „Žitomlina“ nekadašnjeg preduzeća „Poljotehna“

Maloletnici su čak i namerno zapalili deo tavanskog prostora zgrade nekadašnjeg “Žitomlina”, pa se vatra proširila na krov. Srećom vatra je ugašena zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Vatrogasno- spasilačke jedinice Negotin.