Naslovna Hronika Maloletnici u Negotinu lomili saobraćajne znake, prevrtali automobile

Maloletnici u Negotinu lomili saobraćajne znake, prevrtali automobile

2461
3

Gotovo da nema večeri i noći da neko nešto namerno ne polomi u parku ili u užem centru. Na meti vandala našli su se automobili i saobraćajni znakovi u Dobropoljskoj i ulici Ive Lole Ribara.

Dobropoljska ulica, Huligani prevrnuli automobil, foto: Ivana Pešić

Grupa mladića pre par dana obila je zgradu Doma kulture, odakle su izneli dva protivpožarna aparata i penom iz njih isprskali nekoliko automobila parkiranih ispred stambene zgrade u ulici Ive Lole Ribara.

U ovoj ulici polomljen je i saobraćajni znak, ali i žardinjera ispred Doma kulture.

Automobili u ulici Ive Lole Ribara prskani prahom iz protivpožarnih aparata; foto: Mirjana Šekerović

Na tome se, međutim, izgrednici, a ima indicija da je u pitanju grupa maloletnika, nisu zaustavili, pa su u susednoj, Dobropoljskoj ulici, ispred stambenog broja 4, iz obesti prevrnuli parkirani jugo.

Pretpostavlja se da se sve dešavalo pod okriljem noći. Niko od komšija i stanara stambenih zgrada u tom delu grada ništa nije čuo.

Kažu da čak i da čuli, odavno ne reaguju jer se, od proleća do jeseni, mladi okupljaju kod Doma kulture, kod česme žive vode u blizini vrtića „Pčelica“, ali i u dvorištu Pedagoške akademije, gde uz obilje alkohola sede i do ranih jutarnjih sati.

Radnici u tim ustanovama svedoče da često ispred njih pronalaze flaše i gomile pikavaca.

foto: Ivana Pešić

I početkom jula neko je obio zgradu Doma kulture, odakle su uzeli šest protivpožarnih aparata kojima su isprskali unutrašnjost ove ustanove kulture i prostor ispred ove institucije.

Te aparate, međutim, nisu odneli sa sobom, ali dva, ukradena u poslednjoj provali, jesu.

Polomljena lipa u gradskom parku

Poslednjih meseci, o čemu smo već pisali, učestala su vandalska (ne)dela, od lomljenja dečijih igrališta u centralnom parku i Naselju Veljko Vlahović, preko lomljenja klupa, kontejnera, stabala u parku, pa čak i toga da je neko izvukao iz ležišta stubiće u Naselju Borska, a neke i odneli i bacili.

Namerno zapaljen tavan „Žitomlina“ nekadašnjeg preduzeća „Poljotehna“

Maloletnici su čak i namerno zapalili deo tavanskog prostora zgrade nekadašnjeg “Žitomlina”, pa se vatra proširila na krov. Srećom vatra je ugašena zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Vatrogasno- spasilačke jedinice Negotin.

3 KOMENTARA

  1. Kako znate da se radi o maloletnicima? Zna li se šta policija preduzima u cilju otkrivanja učinilaca i zaštite imovine građana Negotina?

  2. Pa ne moze policija da stigne sve. Pored male plate od oko 50.000 din. k(ao fakutete da imaju). Valjaju drva, automobile, vode gradjevinske firme… sve sami biznismeni. Pre uniforme jedva zavrsise srednju skolu i taj kurs, a posle toga sve veliki biznismeni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.