Naslovna Društvo Mali maturanti proslavili tradicionalnom šetnjom kraj osnovnoškolskog obrazovanja

Mali maturanti proslavili tradicionalnom šetnjom kraj osnovnoškolskog obrazovanja

1715
0

Nakon srednjoškolaca i osmaci će kraj osmogodišnjeg školovanja proslaviti tradicionalnim defileom. Prvu su to učinili učenici OŠ “Vuk Karadžić”.

Učenici osmog razreda  Osnovne škole “Vuk Karadžić” otvorili su sezonu maturskih šetnji đaka završnog razreda prošetavši centralnim negotinskim trgom do fontane i natrag uz podršku roditelja, nastavnika, ali i velikog broja građana.

Mladost, lepota i pozitivna energija prošle su večeras ulicama Negotina. Veseli i razdragani, uz neizostavne trubače, ovi mladi ljudi su svoju šetnju završili u centru grada odigravši kolo, a pre toga su strpljivo pozirali svima koji su želeli da fotografijom zabeleže najlepši dan u životu svakog osmaka.

Male maturante očekuje polaganje završnog ispita i izbor budućeg zanimanja, ali će večeras sa svojim drugaricama i drugovima, proslaviti maturu onako kako i dolikuje, uz pesmu i igru, radosni što su za sobom ostavili još jedno razdoblje života.

Naredni petak, 17. jun će definitivno biti u znaku učenika osmog razreda Osnovne škole ”Vera Radosavljević”, dok će u subotu, 18. juna svoj defile imati  učenici osmog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“.

Kraj osmogodišnjeg školovanja prigodnim proslavama obeležiće i učenici matičnih škola u Kobišnici, Prahovu i područnom odeljenju u Radujevcu, ali i u Dušanovcu, Štubiku, Rajcu, Urovici i Jabukovcu.