Naslovna Društvo Maksimalna cena evrodizela 205, a benzina 175 dinara

Maksimalna cena evrodizela 205, a benzina 175 dinara

147
0

Nova maksimalna cena evrodizela na pumpama narednih sedam dana biće 205 dinara, dok će benzin koštati 175 dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

Dizel je, za razliku od prošle sedmice kada je koštao 209 dinara, jeftiniji za četiri i narednih sedam dana njegova maksimalna cena po litru iznosiće 205 dinara, a ditela 175 umesto 178.

Vlada Srbije od februara kontroliše cene goriva, a one se usklađuju nedeljno i petkom ih objavljuje Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

Vlada Srbije je, inače, prošle nedelje produžila ograničenja za cene derivata nafte, te izvoz prirodnog gasa i evro dizela. Trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte produženo je do 31. decembra.

Do kraja ove godine produženo je i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte kao što su olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto. Produžena je i privremena zabrana izvoza i iznošenja te robe. Odluka će se primenjivati od 1. decembra i trajaće mesec dana, saopšteno je iz Vlade Srbije.