Naslovna Društvo Magla u Negotinu smanjila vidljivost na 50 do 200 metara: Oprezno na...

Magla u Negotinu smanjila vidljivost na 50 do 200 metara: Oprezno na putevima

160
0

Svi putni pravci na području ovog dela Srbije su prohodni. Na području opštine Negotin magla je smanjila vidljivost na 50 do 200 metara, pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja.

Magla je ovog jutra na teritoriji opštine Negotin smanjila vidljivost na 50 do 200 metara, pa se vozačima savetuje da voze zaista oprezno i pažljivo.

Svi putevi su mestimično vlažni, a na putevima drugog i trećeg prioriteta ima zaostalog ugaženog snega i leda od jednog do tri centimetra.

Povremenih sitnih odrona ima duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B-34 (Đerdapska magistrala) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima. Moguće je mestimično stvaranje poledice usled niskih temperatura.

Odrona ima i na putnom pravcu prvog B prioriteta Zaječar (Majdanpek) – Negotin – državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Mokranje).

JP “Putevi Srbije” apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.