Naslovna Društvo Magla smanjila vidljivost u negotinskom kraju

Magla smanjila vidljivost u negotinskom kraju

131
0

JP “Putevi Srbije” upozoravaju vozače da je na području opštine Negotin zbog magle smanjena vidljivost na 50 do 100 metara.


Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i da budu maksimalno oprezni u vožnji.

U Negotinskoj i Timočkoj Krajini kolovozi su vlažni, a na pojedinim deonicama ima i mestimično snega u raskvašenom stanju do pet santimetara.

Duž Đerdapske magistrale učestali su sitni odroni, pa se vozačima preporučuje da prate saobraćajnu signalizaciju koja obaveštava o odronima.

Magle ima u Negotinu i Sokobanji, zbog čega je vidljivost smanjena na 50 do 100 metara.

Duva jak vetar na Čestobrodici, u Knjaževcu i na Crnom Vrhu gde stvara povremeno manje nanose.

Preporuka je vozačima na putnim pravcima prema graničnim prelazima Mokranje, Đerdap i Vrška čuka da striktno poštuju postavljenu saobraćajne signalizacije i, uz maksimalan oprez, prilagode brzinu uslovima na putu. Na ovim deonicama kolovoz je mokar, ali snega nema.

Meteorolozi za danas i sutra predviđaju pretežno oblačno vreme, u Timočkoj krajini sa snegom, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Veća čestina padavina ujutru i pre podne. Vetar slab i umeren, jugoistočni i istočni. Uz jak i olujni vetar na planinama istočne Srbije moguća je pojava snežnih nanosa.

Najviša temperatura u Timočkoj krajini 1°C.