Naslovna Društvo Magdalena Pitarević treća na muzičkom takmičenju ,,Kornelije“ u Beogradu

Magdalena Pitarević treća na muzičkom takmičenju ,,Kornelije“ u Beogradu

588
0

Magdalena Pitarević, učenica trećeg razreda srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Negotinu, u klasi Marije Radulović, osvojila je treće mesto na sedmom takmičenju iz muzičko – teorijskih disciplina „Kornelije 2021“ i tako pokazala svoj veliki talenat.

Piše: Aleksandra Đurković, učenica Tehničke škole Negotin

Magdalena Pitarević, učenica negotinske Umetničke škole “Stevan Mokranjac” briljirala je nedavno na sedmom po redu Muzičkom takmičenju “Kornelije” koje se organizuje u disciplinama: solfeđo, dvoglasno pevanje, teorija muzike, muzički oblici, kontrapunkt, kompozicija, slušanje i zapisivanje i volani i vokalno instrumentalni ansambli.

„Disciplina koju sam radila je “slušanje i zapisivanje”. Sastoji iz sedam zadataka koji se na osnovu odsviranog čuju i zapišu. Ova disciplina je ove godine uvedena u takmičenje i bila sam jedina koja se prijavila i radila. Test je za mene bio dosta težak iako sam se spremala i vežbala. Svakako, ovo takmičenje mi je donelo treće mesto ali i jedno iskustvo više“, kaže Magdalena Pitarević za NG Portal.

Sedmo takmičenje „Kornelije“ koje je održano 15. maja u Muzičkoj školi „Stanković“ u Beogradu okupilo je  takmičare iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Norveške, koji su svoje talente prikazali uživo ili onlajn.

Čestitamo na uspehu Magdaleni i njenoj mentorki Mariji Radulović i želimo im sreću u daljem takmičenju.


Ovaj tekst je deo projekta „Ne laži me čoveče“ koji realizuju Bor 030 i NG Portal. Projekat je podržan u okviru programa ZIman-ov fond za mlade koji sprovodi Zaječarska inicijativa i Fondacija Iskorak u saradnji sa Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.