Naslovna Društvo Magdalena Pitarević i Natalija Njegušić uspešne na Međunarodnom takmičenju solfeđista

Magdalena Pitarević i Natalija Njegušić uspešne na Međunarodnom takmičenju solfeđista

449
0

Međunarodno takmičenje solfeđista i ove godine okupilo je najbolje takmičare iz Srbije i bivših jugoslovenskih republika.

Natalija Njegušić i Magdalena Pitarević; Foto: Kristina Đukić

U jakoj konkurenciji  naša Magdalena Pitarević, učenica prvog razreda Srednje muzičke škole “Stevan Mokranjac” sa osvojenih 90,35 poena osvojila je drugo mesto i tako potvrdila svoj veliki talenat kada je solfeđo u pitanju.

Odlično se sa izazovima borila i Natalija Njegušić, učenica trećeg razreda i za svoj trud nagrađena je pohvalom sa rezultatom od 82,82 poena.

Međunarodno takmičenje solfeđista, održano u Muzičkoj školi “ Petar Konjović” u Beogradu, okupilo je takmičare iz bivših jugoslovenskih republika i okruženja, ali je i žiriranje bilo međunarodno.

Učenice i mentor Kristina Đukić bile su u prilici da upoznaju različite metode rada i steknu dragoceno novo iskustvo.

“Ovo takmičenje nam je pružilo priliku da upoznamo solfeđo ne samo kao suvoparni teoretski predmet, već da spoznamo da je to vrsta umetnosti i da predstavlja vrh pedagoškog rada”, ističe Kristina Đukić, koja ne krije radost postignutim rezultatima svojih učenica.

Pred njima su još dva takmičenja, 21. aprila u Lazarevcu i u maju nadmetanje solfeđista u Muzičkoj školi “Kornelije Stanković” u Beogradu.

Čestitamo na uspehu i želimo sreće u daljem takmičenju.