Naslovna Društvo Magdalena Pitarević i Marija Milosavljević – pobednice Festivala „Deca kompozitori“

Magdalena Pitarević i Marija Milosavljević – pobednice Festivala „Deca kompozitori“

570
0

Učenice Umetničke škole „Stevan Mokranjac“, prošle godine i Osnovne škole „Vera Radosavljević“, Marija Milosavljević i Magdalena Pitarević, osvojile su prvu nagradu na 23. Festivalu dečjeg muzičkog stvaralaštva „Deca kompozitori“ FEDEMUS 2018.

Talentovane Negotinke nastupile su nedavno na reviji pobednika „Note me zovu“, Festivala dečjeg muzičkog stvaralaštva „Deca kompozitori“.

Na ovom koncertu, priređenom u Dečjem kulturnom centru u Beogradu u svečanoj dvorani Donka Špiček pored Magdalene i Marije učestvovali su i solisti i kantautori iz Pančeva, Kruševca, Vršca, Lazareva, Valjeva, Beočina, Subotice, ali i Raške, Niša, Kragujevca, Novog Sada, Desimirovca, Sremske Mitrovice, Aranđelovca, Velikog Popovića i Beograda.

Magdalena Pitarević, koja je na ovom takmičenju učestvovala pod mentorskim vođstvom Aleksandre Đukić, izvela je, tom prilikom svoju kompoziciju, „Romansa“, a Marija Milosavljević, čiji je mentor bio Bojan Milosavljević, kompoziciju za klavir „Moja mala muzika“.

Inače, na konkurs za 23.Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva „Deca kompozitori“ FEDEMUS 2018, koje tradicionalno organizuje Dečji kulturni centar Beograd pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja i Ministarstva kulture i informisanja, stiglo je preko 200 kompozicija iz cele zemlje.

Čestitke mladim kompozitorkama i njihovim profesorima!