Naslovna Kultura Magdalena Antić prvi solistički koncert priredila u Negotinu

Magdalena Antić prvi solistički koncert priredila u Negotinu

388
0

Sopran Magdalena Antić uz klavirsku saradnju Milje Videnović priredila je u sali Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ u kojoj je stekla svoje prvo muzičko obrazovanje, prvi solistički koncert.

Magdalena se opredelila da svoj prvi solistički koncert u Negotinu u kome je osnovnu i srednju muzičku školu otvori ciklusom pesama „Letnje noći“ Hektora Berlioza, komponovanog na stihoveToefila Gotjea. Šest elegičnih  pesama donela je pred publiku sa izrazitom setom i čežnjom uz odličnu klavirsku podršku Milje Videnović, profesorke klavira u negotinskoj Umetničkoj školi.

Koncert u prepunoj sali ove škole Magdalena je nastavila arijama iz opera: “Faust” Šarla Gunoa,  Belinijeve “Kapuleti i Montegi” i “Sicilijansko večernje” Đuzepe Verdija.

Gost ovog koncerta bio je višestruko talentovani David Surdanović, od oktobra student na Fakultetu muzičke umetnosti u  Beogradu koji se predstavio Bizeovom “Toreadorovom pesmom” iz opere “Karmen”, solo pesmom “Veruj da te ljubim” Isidora Bajića, ali i njegovom duetskom “Sve dok je tvoga blagog oka” sa kojom su i Magdalena i David pokazali svu lepotu svojih odnegovanih glasova.

Magdalena Antić će koncerte održati uskoro i niz koncerata u još nekim od gradova u okruženju.