Naslovna Događaji Lutkarska predstava u Negotinu 18. novembra: Humanitarna akcija za malu Simeonu

Lutkarska predstava u Negotinu 18. novembra: Humanitarna akcija za malu Simeonu

465
0

U okviru velike humanitarne akcije prikupljanja pomoći za lečenje male Simeone Jokanović,  u ponedeljak, 18. novembar u negotinskom domu kulture biće odigrana lutkarska predstava “Put oko sveta” niškog pozorišta “Pepino”.

Simeona Jokanović; Foto: Privatna arhiva

Na inicijativu vaspitača Predškolske ustanove „Pčelica“, Crkvena opština Negotin u saradnji sa Domom kulture „Stevan Mokranjac“, organizovaće u ponedeljak, 18. novembra lutkarsku predstavu “Put oko sveta”, koja je 2006. u Novom Sadu na Festivalu “Zmajeve dečje igre” osvojila gran pri.

Ovo muzičko putovanje kroz 14 država sa 36 lutaka odigraće članovi Lutkarskog pozorišta “Pepino” iz Niša, koje postoji od 1997. godine i koje čine profesionalni glumci-lutkari, nastojeći da predškolcima i učenicima osnovnih škola, u onim sredinama u kojima nema pozorišta za decu prikažu vrednost lutkarske umetnosti sa osnovnim ciljem da vrednost lutkarske umetnosti pokažu deci u onim sredinama gde nema pozorišta za decu.

Ulaznice za ovu predstavu već se prodaju u osnovnim školama i u Predškolskoj ulaznici “Pčelica” po ceni od 200 dinara.

Sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je za lečenje Simeone Jokanović, kćerke negotinskog sveštenika i veroučitelja jereja Marka Jokanovića, koja je hospitalizovana na klinici St.Jude u Sjedinjenim američkim državama.

Predstava će biti odigrana na sceni negotinskog doma kulture sa početkom u 17 časova.