Naslovna Krajinske vinjete Luna Jovanović – Uvek među najboljima

Luna Jovanović – Uvek među najboljima

770
0

Luna Jovanović, učenica Negotinske gimnazije osvojila je na republičkom takmičenju srednjih škola u stonom tenisu u veoma jakoj konkurenciji četvrto mesto.

Talentovana stonoteniserka, jedna od najtrofejnijih u Stonoteniskom klubu „Hajduk Veljko“ u Negotinu i na republičkom takmičenju srednjih škola u stonom tenisu, održanom u Aleksincu, pokazala je da je među najboljima.

U pojedinačnom plasmanu osvojila je visoko četvrto mesto, a u ekipnom, zajedno sa Natalijom Karalić i Kristinom Ojzeović, pod budnim okom trenera i mentora Vladimira Lazića, sedmo.

Luna sa Kristinom Ojzeović, Natalijom Karalić i trenerom Vladimirom Lazićem na republičkom takmičenju srednjoškolaca u Aleksincu

I to, naravno, nije ni prvi, a ni poslednji uspeh ove talentovane Negotinke koja se stonim tenisom bavi tek četiri godine.

„Realno ja jesam kasnije, u odnosu na igračice mojeg godišta, počela da se bavim stonim tenisom. One recimo treniraju osam-devet godina, a ja četiri, ali sam ipak velikim radom i trudom uspela dosta njih da prestignem za ovako kratko vreme“, kaže Luna Jovanović, prvakinja regiona.

Ova talentovana negotinska sportistkinja u matičnom klubu „Hajduk Veljko“ igra sve selekcije, od juniorske, pa sve do seniorske. Ističe da joj je godina do pandemije virusa korona bila izuzetno aktivna zbog brojnih turnira i lige.

„Dosta smo putovali, pogotovu u Vojvodinu pošto ove godine igramo Prvu ligu a svih 10 ekipa su odatle. Takmičarke su uglavnom starije, imaju po 25 godina i više, a mi smo tamo bile najmlađe jer imamo od 12 do 19 godina. Protivnice imaju dosta iskustva i možda su nas na to i dobijale, ali sam se trudila i ja i moje klupske drugarice da igramo zbog sebe i da stičemo iskustvo“, dodaje Luna.

Sport u kojem je pronašla sebe ali i brojne prijatelje u zemlji i inostranstvu,  Luna Jovanović vredno trenira. Sve svoje obaveze ispunjava na vreme. Kaže da joj je organizacija obaveza u tome mnogo pomogla, ali joj je najvažnije da sve što može da uradi – uradi danas.

„Ujutru odradim kondicioni trening, kod kuće radim vežbe snage. Kad dođem iz škole odradim sve obaveze, pogotovu ako idem na neki turnir, jer posle dođem umorna i nije mi baš do toga“, dodaje Luna Jovanović, učenica Negotinske gimnazije, prirodno-matematičkog smera.

Za stoni tenis se, kaže Luna, zainteresovala jer joj je i brat to trenirao, ali je već od prvog treninga shvatila da je to sport kojim želi da se bavi.

Planova, ističe, ima mnogo, ali joj je važnije da na takmičenjima stekne potrebno iskustvo i usavršava i svoje znanje i tehniku. Veruje da će je sporska karijera već usmeriti na pravi put, a trenutno joj je najvažnije da dok igra stoni tenis uživa u njemu.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Ram za sliku Negotina” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.