Naslovna Hronika Lomili lipe u gradskom parku

Lomili lipe u gradskom parku

770
0

U noći između petka i subote neko je namerno polomio mladu lipu u gradskom parku.

U centralnom gradskom parku nepoznati ili više njih polomili su jednu od mladih lipa, zasađenu u drvoredu kraj klupa na delu šetališta.

Stablo je, očigledno, najpre polomljeno, a potom je izgrednik, ili više njih, odlomio deo stabla, koje je bačeno stotinak metara dalje. Duž šetališta u neposrednoj blizini škole „Vuk Karadžić“ još uvek se mogu videti i polomljene grančice i delovi debljih grana sa drugih stabala.

U sličnim „akcijama“ stradale su nedavno i sprave na dečjem igralištu, koje se potom „obrušilo“ na jednu devojčicu, kada je na velikom odmoru sela na jednu od ljuljaški. Srećom, devojčica je zadobila lakše povrede, a nadležni su igralište uklonili u rekordnom roku.

Prošlog leta je stradao i drvored liriodendrona, Tulipanovca, koje je neko znalački uništio zasekavši im unutrašnji deo kore. O klupama, kantama za smeće, javnoj rasveti da i ne govorimo…

Naravno, niko nikada za tako nešto nije odgovarao.

Apeli da se ne uništavaju zelene površine koje nadležni ponavljaju neprestano očigledno da nisu urodili plodom, a kako se većina ovakvih (ne)dela dešava vikendom, možda bi trebalo razmisliti o pojačanom nadzoru nadležnih inspekcijskih i policijskih službi tokom tih dana.