Naslovna Hronika Lomili lipe u gradskom parku

Lomili lipe u gradskom parku

748
0

U noći između petka i subote neko je namerno polomio mladu lipu u gradskom parku.

U centralnom gradskom parku nepoznati ili više njih polomili su jednu od mladih lipa, zasađenu u drvoredu kraj klupa na delu šetališta.

Stablo je, očigledno, najpre polomljeno, a potom je izgrednik, ili više njih, odlomio deo stabla, koje je bačeno stotinak metara dalje. Duž šetališta u neposrednoj blizini škole „Vuk Karadžić“ još uvek se mogu videti i polomljene grančice i delovi debljih grana sa drugih stabala.

U sličnim „akcijama“ stradale su nedavno i sprave na dečjem igralištu, koje se potom „obrušilo“ na jednu devojčicu, kada je na velikom odmoru sela na jednu od ljuljaški. Srećom, devojčica je zadobila lakše povrede, a nadležni su igralište uklonili u rekordnom roku.

Prošlog leta je stradao i drvored liriodendrona, Tulipanovca, koje je neko znalački uništio zasekavši im unutrašnji deo kore. O klupama, kantama za smeće, javnoj rasveti da i ne govorimo…

Naravno, niko nikada za tako nešto nije odgovarao.

Apeli da se ne uništavaju zelene površine koje nadležni ponavljaju neprestano očigledno da nisu urodili plodom, a kako se većina ovakvih (ne)dela dešava vikendom, možda bi trebalo razmisliti o pojačanom nadzoru nadležnih inspekcijskih i policijskih službi tokom tih dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.