Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Lokalni izbori u Negotinu: PUPS najavio krivične prijave protiv nadležnih

Lokalni izbori u Negotinu: PUPS najavio krivične prijave protiv nadležnih

2393
0

Izborni štab Partije ujedinjenih penzionera Srbije u Negotinu oglasio se saopštenjem za javnost u kojem ističe da su “izloženi beskrupuloznoj opstrukciji, pravnom nasilju, sramnoj krađi i falsifikatima od strane nadležnih organa uprave, zloupotrebljavanjem službenog položaja i kršenjem pozitivnih zakonskih propisa”.

U negotinskom PUPS-u  navode da je “neprimerenom brutalnom krađom” čak 245 potpisa podrške birača njihovoj izbornoj listi „Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Milan Кrkobabić“  prešlo na druge liste.

“U periodu od 18. septembra do danas, neprimerenom brutalnom krađom 245 Izjava birača o podržavanju izborne liste PUPS-a, koje su prešle falsifikovanjem, prema nezvaničnom obaveštenju nadležnih, na druge izborne liste sprečavajući kandidaturu PUPS-a. Čelni rukovodioci onemogućavaju i pokušavaju da spreče kandidaturu PUPS-a, da PUPS izborom svojih najboljih, dostojanstvenih i časnih odbornika još jednom na principima solidarnosti i pravde, ravnopravno učestvuje u političkoj trci. Isto tako sprečavaju sve poštene i divne građane Negotina da se objedine, vrate korenima, da svi zaborave na trenutne deobe, da stvaraju humano okruženje i spreče buduće seobe mladih”, navodi se u saopštenju Opštinske organizacije PUPS-a.

Izborni štab ove političke partije navodi i da su pravovremeno obaveštavali javnost o “nečasnim radnjama i postupcima nadležnih” koje su preduzimane posebno prema PUPS-u, koji okuplja sve starosne, porodične, invalidske, vojno-policijske, poljoprivredne i penzionere posebnih zanimanja kao i slobodne građane koje čuvamo, štitimo i branimo na principima solidarnosti i pravde.

“Izborni štab PUPS-a najoštrije je ukazao na nepravilnosti i kriminalne radnje u predizbornim aktivnostima od strane lokalnih političkih moćnika, neprofesionalnih organa opštinske uprave protiv kojih će biti podnete krivične prijave nadležnim institucijama”, navodi se u saopštenju OO Partije ujedinjenih penzionera Srbije u Negotinu.