Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Lokalni izbori u Negotinu: Na 80 odsto nevažećih listića zaokružena lista Narodne...

Lokalni izbori u Negotinu: Na 80 odsto nevažećih listića zaokružena lista Narodne stranke

1470
0

Narodna stranka uvidom u glasački materijal sa lokalnih izbora u Negotinu utvrdila da je na 80 odsto nevaćećih listića zaokružena i lista ove stranke, a da je na pojedinim biračkim mestima bilo i više od 100 nevažećih listića.

Na 80 odsto nevažećih listića na lokalnim izborima u Negotinu, a na pojedinima je bilo i više od stotinu takvih, zaokružena je i lista Narodne stranke. Na istim listićima različitim olovkama zaokružene su i druge liste, čime su listići postali nevažeći, rečeno je u ovoj stranci.

Predstavnicima Narodne stranke, koji su u petak obavili uvid u glasački materijal, nije dozvoljeno ni da fotokopiraju, ni da fotografišu uočene nepravilnosti, niti da ih na licu mesta zabeleže na papiru, nego samo da ga pogledaju, navode u u ovoj stranci.

„Reč je o brutalnoj krađi glasova građana koji su poverenje poklonili Narodnoj stranci. Očigledno je da su naknadno zaokruživane i druge liste kako bi bili poništeni glasovi za Narodnu stranku. U selu Dušanovac su istim rukopisima potpisivane čitave porodice na biračkim spiskovima. Mladić, rođen 2000. godine na jednom biračkom mestu je ostavio otisak prsta umesto potpisa, kao da je nepismen, a pohađao je gimnaziju, pa sigurno zna da se potpiše“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Za listu „Krsta Stanković Njenjulović – Narodna stranka“  na lokalnim izborima, prema Izveštaju o ukupnim rezultatima izbora Izborne komisije, koja je ovoj stranci odbila sve prigovore,  glasalo je  1.887 glasača ili 12,7 odsto od ukupnog broja izašlih, što će joj u lokalnom parlamentu doneti šest odborničkih mandata.