Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Lokalni izbori u Negotinu: Izborna komisija odbila prigovore Narodne stranke

Lokalni izbori u Negotinu: Izborna komisija odbila prigovore Narodne stranke

1078
0

Izborna lista “Krsta Stanković Njenjulović – Narodna stranka” podnela je Izbornoj komisiji opštine Negotin prigovore na izborni proces, a Komisija je sve prigovore  odbila.

Narodna stranka, Opštinski odbor u Negotinu podnela je prigovore na izborni proces koje su uočili njihovi članovi i zamenici članova Biračkih odbora na biračkim mestima.

Kako saznajemo, prigovori se odnose na izbacivanje članova i zamenika članova biračkih odbora ispred Narodne stranke zbog navodne dezinfekcije biračkog mesta, na glasanje  bez lične karte, vršenje pritiska na članove biračkog odbora ispred ove političke stranke, ali i druge nepravilnosti koje su, navode u Narodnoj stranci u Negotinu “značajne da bi se birački proces odvijao nesmetano”.

“Na dan izbora naši članovi biračkog odbora pozivani su na informativni razgovor samo zato što su uočili da se krši izborna procedura. Njih je policija privodila kako bi omogućila da vladajuća koalicija može nesmetano da se pozabavi svojim nečasnim radnjama. Nažalost svi naši prigovori su odbijeni od strane Izborne komisije opštine Negotin. Naš opštinski odbor će izvršiti konsultacije sa rukovodstvom stranke o daljim koracima”, navode u Opštinskom odboru Narodne stranke u Negotinu.

Oni dodaju da sumnjaju u regularnost izbornog procesa, na šta upućuje i veliki broj nevažećih glasačkih listića, ali da će konačnu odluku doneti nakon uvida u birački materijal.

“Veliku sumnju na regularnost izbornog procesa ukazuje činjenica da je bio veliki broj nevažećih glasačkih listića, čak 586 (3,94%). Zato smo podneli zahtev za uvid u birački materijal kako bi smo utvrdili činjenično stanje, a nakon uvida u birački materijal odlučićemo se o daljim koracima. Zahvaljujemo se svima koji su nam ukazali poverenje i glasali za nas, nadamo se da ćemo  njihovo poverenje  i opravdati našim delovanjem u Skupštini opštine u borbi za bolji Negotin”, dodaju u negotinskoj Narodnoj stranci.

Podsećamo, izborna lista “Krsta Stanković Njenjulović – Narodna stranka” kako se navodi i u izveštaju Izborne komisije o ukupnim rezultatima izbora za odbornike lokalnog parlamenta osvojila je u nedelju 17. oktobra 1.887 glasova, odnosno 12,7 odsto, što čini šest od ukupno 45 odborničkih mandata.