Naslovna Politika Izbori 2022. Lokalni izbori u Кnjaževcu: Osam izbornih lista sa 206 kandidata za odbornike

Lokalni izbori u Кnjaževcu: Osam izbornih lista sa 206 kandidata za odbornike

360
0

Na vanrednim lokalnim izborima u Knjaževcu 3. aprila za što bolji izborni rezultat nadmetaće se osam izbornih lista sa ukupno 206 kandidata za odbornike koji konkurišu na 40 odborničkih mandata.

Prva na glasačkom listiću biće Srpska napredna stranka, čiju listu “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” sa svih 40 kandidata za odbornike predvodi mr Milan Đokić, poslednju deceniju prvi čovek Knjaževca, trenutno predsednik Privremenog organa.

Pod rednim brojem dva je lista Socijalističke partije Srbije “Ivica Dačić – premijer Srbije” sa 29 kandidata za odbornike na kojoj je prvi lider knjaževačkih socijalista Darko Živković.

Pod rednim brojem tri je lista “Dr Miloš Jovanović – Nada za Кnjaževac – Srpska koalicija NADA – Nacionalno demokratska alternativa – Demokratska Stranka Srbije (DSS) – Za Кraljevinu Srbiju (Monarhisti) – Vojislav Mihailović”  sa 22 kandidata za odbornike na kojoj je prva Zorana Živanović, medicinska sestra i kandidat za narodnog poslanika ove koalicije.

Poziciju broj četiri zauzela je lista pod nazivom „Ujedinjeni za pobedu Кnjaževca“, koju čine Narodna stranka, Demokratska stranka i Stranke slobode i pravde, druga sa kompletnih 40 odborničkih mandata, koju predvodi Marko Ignjatović, dipl. inženjer građevinarstva.

Pod rednim brojem pet je lista “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” sa 22 kandidata za odbornike na kojoj je prvi Srđan Radivojević, privatni preduzetnik, dok je šesta po redosledu proglašenja lista “Кnjaževac za Кralja – Patriotski blok za obnovu Кraljevine Srbije – Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) – Srpski Pokret Dveri – Saša Ilijić – Dr Vladislav Smiljanić Buca” sa 20 kandidata za odbornike, čiji je nosilac i prvi na listi Vladislav Smiljanić, doktor stomatologije.

Pod rednim brojem sedam je lista “Nenad Popović – Srpska narodna partija – Za bolju budućnost Knjaževca” sa 25 kandidata za odbornike koju predvodi Stefan Veljković, master inženjer menadžmenta, a na poziciji osam je „Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma Domaćinski za Кnjaževac“ sa osam kandidata za odbornike na kojoj je prvi Aleksandar Veselinović, preduzetnik.

U nedelju pravo glasa ima 23.638 birača koji glasaju na 65 biračkih mesta, od kojih su 20 u samom Knjaževcu, a 45 u selima.

Na prethodnim lokalnim izborima, juna 2020. najviše glasova je osvojila koalicija okupljena oko naprednjaka kojoj su pripala 32 od ukupno 40 odborničkih mandata i 72,89 odsto glasova. Socijalisti su za izborni rezultat od 13,61 odsto glasova dobili pet mandata a koalicija POКS -Monarhistički front, za koje je glasalo 7,08 odsto birača tri mandata.