Naslovna Politika Izbori 2022. Lokalni izbori u Kladovu: Pet izbornih lista sa 104 kandidata za odbornike

Lokalni izbori u Kladovu: Pet izbornih lista sa 104 kandidata za odbornike

344
0

Izborna komisija opštine Kladovo utvrdila je zbirnu izbornu listu za izbor odbornika Skupštine opštine, 3. aprila.

Na glasačkom listiću će se pod rednim brojem jedan naći izborna lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” sa 28 kandidata za odbornike, na kojoj je prvi Saša Nikolić, diplomirani ekonomista, doskorašnji predsednik opštine Kladovo, sada predsednik Privremenog organa.

“Siguran sam da su naši građani prepoznali ono što smo radili u prethodnom periodu i da će nam ukazati poverenje da nastavimo da i dalje radimo na razvoju opštine Kladovo”, kaže Nikolić.

Pod rednim brojem dva je lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” sa, takođe, 28 kandidata za odbornike. Listu predvodi Radovan Arežina, diplomirani defektolog, predsednik opštine u jednom od ranijih mandata i kandidat za funkciju prvog čoveka Kladova, narodni poslanik u donedavnom sazivu Skupštine Srbije.

„SPS u Kladovu očekuje dobre izborne rezultate, kao pozicija i opozicija nikada se nismo odvajali od građana Kladova, svih mesnih zajednica, rešavali smo probleme od infrastrukture do kulture, a kada nismo bili u prilici kao pozicija podržavali smo svaki predlog koji je bio u interesu Kladova i kada je to bilo na štetu SPS-a. Naša politika je jasna, Srbija, Kladovo, građanke i građani, pa tek onda partija. Iskreno verujemo da naši građani nemaju dilemu u naša dela i htenja. Na kraju građani odlučuju, kako smo već antologijski rekli, Kladovo je na početku Srbije“, kaže Radovan Arežina.

Manjinska lista ”Vlaška narodna stranka dr Dragiša Kostandinović Trajan“ pod rednim brojem tri ima 10 kandidata za odbornike. Nosilac i prvi na listi je Dragiša Kostandinović, istoričar i prevodilac.

“Mi smo na listi koja zastupa interese vlaške nacionalne manjine i očekujemo da ćemo uči u sastav Skupštine opštine Kladovo sa najmanje pet do sedam kandidata sa liste s obzirom da od svih predloženih kandidata sa svih lista jedino mi imamo kandidata studenta i obraćamo se mladima. Očekujem da će se konačno moji Vlasi osvestiti, otrezniti i glasati za svoju listu, za Vlašku narodnu stranku”, kaže Dragiša Kostandinović.

Pod rednim brojem četiri je lista Grupe građana “Pokret za Kladovo – dr Borislav Petrović” sa 28 kandidata za odbornike, koju predvodi dr Borislav Petrović, specijalista opšte hirurgije i doskorašnji direktor Zdravstvenog centra u Kladovu.

“Ovo je grupa domaćina koji su se dokazali u svom poslu, žive od svog rada, slobodnih da kažu šta misle, da pohvale kada je dobro ali i da kritikuju kada postoje problemi koji su se nagomilali i da učestvuju u rešavanju istih. Odlučni smo da radimo za naše Kladovo i u moru ucena i pritisaka izborimo se za bolje sutra”, ističe dr Borisav Petrović.

Lista “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” na kojoj je 10 kandidata za odbornike i na kojoj je prvi Dragan Jovanović, tehničar specijalista za promet naftnih derivata je pod rednim brojem pet.

“Očekujemo, pre svega, dobar izborni rezultat. Naši kandidati su dugogodišnji radikali, ljudi koji su ostvareni u svojim profesijama, prepoznatljivi kao dobri domaćini i porodični ljudi. Imamo program koji smo predstavili u svim sredinama u kojima se lokalni izbori organizuju, Kladovu, Majdanpeku, Boru i Knjaževcu i očekujemo da ih uz podršku građana realizujemo u narednom periodu”, kaže Andrijana Arnautović, koordinator SRS za Borski i Zaječarski okrug.

Inače, na prethodnim lokalnim izborima, decembra 2018, najviše mandata 18 od 28 osvojila je Srpska napredna stranka za koju je glasalo 61,33 birača. Socijalistima i Jedinstvenoj Srbiji pripalo je devet mandata i 30,96 odsto glasova, a Partiji ujedinjenih penzionera Srbije, koja je osvojila 5,53 odsto glasova, jedan mandat.