Naslovna Politika Izbori 2023. Lokalni izbori 17. decembra u 65 gradova i opština: U istočnoj Srbiji...

Lokalni izbori 17. decembra u 65 gradova i opština: U istočnoj Srbiji izbori jedino u Sokobanji

586
0

Vladimir Orlić za 17. decembar raspisao je izbore u 65 gradova i opština u Srbiji. Od osam gradova i opština u istočnoj Srbiji lokalni izbori će biti održani jedino u opštini Sokobanja.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisao je za 17. decembar izbore za odbornike skupština 65 gradova i opština u Srbiji.

Odluke o raspuštanju skupština gradova donete su za: Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Novi Pazar, Pirot, Vranje, Leskovac, Loznicu, Prokuplje, Smederevo i Šabac.

Lokalni izbori za odbornike u Skupštini opštini raspisani su i za opštine: Sokobanja, Paraćin, Petrovac na Mlavi, Ćupriju, Malo Crniće, Veliko Gradište, Žabare, Žagubicu, Kučevo, Varvarin, Veliku Planu, Vladimirce, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Despotovac, Dimitrovgrad, Doljevac.

Lokalni izbori će biti održani i u Žitorađi, Kniću, Koceljevi, Krupnju, Kuršumliji, Lapovu, Lebanu, Ljigu, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Medveđi, Merošini, Osečini, Požegi, Priboju, Prijepolju, Ražnuj, Rači, Rekovcu, Topoli, Trgovištu, Trsteniku, Ćićevcu, Ubu, Crnoj Travi, Aleksandrovcu, Babušnici, Batočinu, Beloj Palanci, Blacu, Bogatiću i Bojniku.