Naslovna Društvo Lokalna samouprava darivala prvorođene negotinske bebe

Lokalna samouprava darivala prvorođene negotinske bebe

1724
0

Marijani Simić iz Jabukovca, majci blizanaca Nikoline i Matea, prvih negotinskih beba rođenih 2022. uručena poklon čestitka u visini od po 66.048 dinara, na osnovu opštinske odluke o finansijskoj podršci porodicama.

Marijana Simić sa svojim bebama, blizancima Nikolinom i Mateom; Foto: Opština Negotin/Vule Marković

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin posetio je danas negotinsku zdravstvenu ustanovu i razgovarao sa prim. dr Miroslavom Ivićem, načelnikom Ginekološko akušerskog odeljenja Zdravstvenog centra, s obzirom da posete porodilištu nisu dozvoljene zbog aktuelne pandemije virusa korona.

Na Odeljenju ginekologije i akušerstva negotinske bolnice 2021. rođeno je 150 beba, šest više u odnosu na 2020. a jedna manje u odnosu na 2019. Ova godina je rođenjem blizanaca i sa još dva porođaja dobro počela, ističu nadležni, uz želju da se broj beba uveća.

Kolektiv Ginekološko akušerskom odeljenja ZC Negotin sa Vladimirom Veličkovićem, pred. opštine

U ime lokalne samouprave Marijani Simić (27) iz Jabukovca, majci prvorođenih negotinskih beba u 2022. lekari su uručili cveće i poklon čestitku za blizance Nikolinu i Matea 132.096 dinara, koliko iznose dve prosečne neto zarade u Republici Srbiji.

Nikolina i Mateo rodili su se 2. januara, ona u 11 časova i 31 minut, a on dva minuta kasnije, carskim rezom kao drugo i treće dete u porodici Simić. Bebe su teške 2,62 odnosno 2,45 kilograma, a dugačke po 48 centimetara a rođeni su na isti dan kada i njihov sedam godina stariji brat.