Naslovna Politika Lokalni izbori 2017. Listi SNS-SPS 10.569 glasova

Listi SNS-SPS 10.569 glasova

475
0

Prema podacima izbornog štaba Srpske napredne stranke u Negotinu izbornu listu „Aleksandar Vučić-Srpska napredna stranka-Socijalistička partija Srbije-Ivica Dačić“ podržalo je 10.569 ili 71,03 odsto ukupno izašlih na birališta.

fotografija: SNS Negotin

U opštini Negotin na birališta je izašlo 14.879 Krajinaca, što čini izlaznost od 37,75 odsto. Od tog broja poverenje listi okupljenoj oko naprednjaka i socijalista ukazalo je 71,03 odsto.

Poverenje listi “Demokratska stranka – prim Dr Momir Petković Moma” ukazalo je 2.788 građana, odnosno njih 18,74 odsto.

Izborna lista “Negotin bez korupcije” osvojila je 580, odnosno 3,9 odsto glasova, a lista “Ujedinjena seljačka stranka – Dragoslav Cvetković” 558 glasova ili 3,75 odsto.

Naprednjaci i socijalisti će u lokalnom parlamentu, sudeći po ovim rezultatima, imati 36, a demokrate devet mandata.

“Najveća pobeda je što smo se ujedinili da bismo nešto uradili za naše građane i našu opštinu. Ovde ima poštenih i vrednih ljudi, živimo u jednom od najlepših krajeva zemlje koji zaslužuje da napreduje. Želimo brži, jači i bolji Negotin uz sve vas i ljude koji razumeju želju da budemo deo brže, jače i bolje Srbije“, izjavio je sinoć Vladimir Veličković, poverenik negotinskih naprednjaka i prvi na listi „Aleksandar Vučić-Srpska napredna stranka-Socijalistička partija Srbije-Ivica Dačić“.

Pobedu ovoj listi čestitali su i Luka Petrović, član Predsedništva SNS, kao i Nikola Selaković, član Predsedništva Srpske napredne stranke i Generalni sekretar Predsednika Republike Srbije.