Naslovna Ekonomija LIDL u Negotinu od proleća 2021?

LIDL u Negotinu od proleća 2021?

12258
0

Kompanija Lidl Srbija KD iz Nove Pazove kupila je nedavno na licitaciji građevinsko zemljište u javnoj svojini opštine Negotin, površine 8.584 kvadrata.

Ilustracija Igor Mitrović

Kompanija Lidl kupila je na licitaciji katastarsku parcelu 1/6 u neposrednoj blizini negotinskog Doma zdravlja, površine od 8.584 kvadrata, po ceni od 107.317,17 evra.

Kupac je, navedeno je u rešenju o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini, iznos cene otuđenja uplatio pre zaključenja ugovora u dinarskoj protivvrednosti po srednjem deviznom kursu evra Narodne banke Srbije na dan uplate u iznosu garantnog iznosa.

Lidl Srbija KD, Nova Pazova, Prva južna radna broj 3, bio je jedini zainteresovan za kupovinu parcele od 85,84 ari.

„Nakon sprovedenog postupka javnog nadmetanja, Komisija je utvrdila da su ispunjeni uslovi za otuđenje građevinskog zemljišta po početnoj ceni otuđenja iz oglasa jer su zastupnici jedinog učesnika javnog nadmetanja za predmetnu parcelu prihvatili početnu cenu od 17,86 evra po metru kvadratnom uz popust za jednokratnu isplatu cene otuđenja od 30 odsto, odnosno 45.993,07 evra, da da uplaćeni garantni iznos od 70 odsto za predmetnu parcelu od njene vrednosti predstavlja isplaćenu cenu otuđenja u celosti“, navedeno je u obrazloženju ovog rešenja.

Katastarska parcela br. 1/6 koju je kupila kompanija Lidl Srbija

Kupac ima rok od 30 dana od dana donošenja rešenja da zaključi ugovor o otuđenju predmetnog građevinskog zemljišta.

Prema rečima predsednika opštine Vladimira Veličkovića, Lidl će u Negotinu na proleće početi izgradnju trgovinskog objekta.

U kompaniji Lidl, koja u našem regionu, svoje objekte ima u Boru i Zaječaru, međutim, nisu odgovorili ni na jedno novinarsko pitanje o tome koliko bi radnika eventualno uposlili, kao i da li je tačno da će na ovom prostoru biti izgrađen i centralni magacin za ovaj deo Srbije.