Naslovna Društvo Letnji sportsko – zabavni kamp u Negotinu uspešno realizovan

Letnji sportsko – zabavni kamp u Negotinu uspešno realizovan

282
0

Nakon dvonedeljnih intezivnih aktivnosti završen je Letnji sportsko – zabavni kamp koji je i ove godine organizovao Gimnastički klub “Hajduk Veljko” uz podršku Sportskog saveza opštine Negotin, sportskih klubova i Turističke organizacije opštine Negotin.

Foto: Gimnastički klub “Hajduk Veljko”/Vesna Pacić

Letnji sportsko – zabavni kamp je ove godine okupio više od 80 učesnika. Veliki broj dece zahtevao je angažovanje dovoljnog broja rekreatora koji su sa mališanima radili, jer su aktivnosti morale biti prilagođene deci od tri do 12 godina. Utisci su se slegli i radost nakon dvonedeljnog druženje podjednako dele i učesnici i realizatori ovogodišnjeg kampa.

“Najbolje što se desilo na kampu je veliko zadovostvio dece. Bilo je vrlo naporno jer su intezivni treninzi bili pre i posle podne, a bile su visoke temperature. Ispunili smo očekivanja i roditelja i dece što se jasno videlo na završnici kampa gde su deca u anketi koju smo sproveli potvrdili da su im se dopale aktivnosti na ovogodišnjem kampu. Ono što im se posebno dopalo su vodene igre i aktivnosti na bazenu, ekstremne igre, roleri, bicikle, poligoni, ali i svi sportovi koji sutra mogu biti izbor za bavljenje sportom. Interesantno je da su radionice engleskog jezika privukle deci veliku pažnju kao i mozgalice.  Kamp je ove godine obogaćen novim sadržajima. Akrobatska staza bila je veliko iznenađenje”, kaže za NG Portal Ana Ranđelović, profesor fizičkog vaspitanja i inicijator Letnjeg sportskog – zabavnog kampa u Negotinu.

Foto: Gimnastički klub “Hajduk Veljko”/Vesna Pacić

Korišćenje svih prostornih resursa grada i okoline jedna je od ideja kojom se u kampu vode, kao i oživljavanje sportskih terena na različitim lokacijama. Obala Dunava je bila nova destinacija ovogodišnjeg Letnjeg sportskog – zabavnog kampa.

“Zamisao je bila da iskoristimo sve resurse u gradu i okolini i da oživimo sve terene koji u nekom trenutku zamru. Ono što je lepa slika bila ovog leta jeste da su igrališta bila ispunjena dečijom grajom i igrom i da je grad živeo. Potrudili smo se da i ove godine uključimo mnogo mladih ljudi. Srećom postoje oni koji vole svoju struku, rad sa decom, koji su u ovoj priči podelili svoje znanje i njime obogatili realizaciju kampa. Ove godine smo izašli na Dunav i tu je održana i završnica ovogodišnjeg kampa. Naš domaćin je, u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Negotin bio kamp “St.Mokranjac”  i taj sportski turizam je priča koja tek treba da zaživi”, ističe Ana Ranđelović.