Naslovna Kultura Letnje radionice za decu i odrasle Udruženja “Mustre“

Letnje radionice za decu i odrasle Udruženja “Mustre“

561
0

Članice Udruženja starih, umetničkih zanata i domaće radinosti „Mustre“ i ovog leta druže se sa najmlađima Negotincima kroz letnje kreativne radionice.

Letnje kreativne radionice koje organizuje Udruženje starih, umetničkih zanata i domaće radinosti „Mustre“ predstavljaju jedinstvenu priliku da se deca upoznaju sa osnovama starih zanata i zajedno sa iskusnim majstorima stvaraju ukrasne i upotrebne predmete od prirodnih i drugih materijala.

Na prvoj letnjoj radionici, organizovanoj u galeriji Fondacije Eliksir, deca su imala priliku da istraže različite tehnike i materijale, kao i da se upuste u proces stvaranja.

“Za decu organizujemo četiri tematske radionice do kraja godine, koncepcijski drugačije od prošlogodišnjih. Nastavljamo i saradnju sa Eliksir Fondacijom sa kojom smo prošle godine realizovali projekat “Biram da recikliram”. I ove godine ćemo realizovati radionice u njihovom prostoru, na čemu smo im veoma zahvalni”, kaže Sandra Alavuk iz Udruženja “Mustre”.

Uz stručno vođstvo članica ovog udruženja najmlađi će naučiti da koriste razne materijale, da  otkriju svoje kreativne talente, razviju fine motoričke veštine, ali i da se edukuju o važnosti očuvanja tradicionalnih zanata i domaće radinosti.

“Nakon prošlogodišnjih uspešnih radionica odlučili smo se da i ove godine apliciramo za sredstva kod lokalne samouprave za edukaciju dece i odraslih, kojih je ove godine više zainteresovanih. Radionice traju od jula do kraja godine. U julu radimo ukrašavanje predmeta dekupaž tehnikom, u avgustu radionicu starih zanata kao što su pletenje, heklanje, šivanje”, dodaje Sandra Alavuk.