Naslovna Događaji “Lepa Vlajna” u velikom finalu Sabora narodne muzike

“Lepa Vlajna” u velikom finalu Sabora narodne muzike [Video]

5857
0

Kompozicija negotinskih autora “Lepa Vlajna” u interpretaciji Nemanje Maksimovića osvojila je prvo mesto u sedmom polufinalu i plasman u veliko finale za najbolju pesmu drugog po redu Sabora narodne muzike.

Autorski tim kompozicije „Lepa Vlajna“; Foto: Privatna arhiva

Nemanja Maksimović uz pratnju Narodnog ansambla RTS pod upravom Siniše Vićenćijevića osvojio je u sinoćnjem, sedmom polufinalu ovogodišnjeg Sabora narodne muzike prvu nagradu sa 38 bodova. Drugo mesto sa sedam bodova manje pripalo je Biljani Sečivanović i pesmi “Maj”.

Među zapaženijima, svakako je bio i nastup Miće Rašića, našeg proslavljenog vokalnog soliste koji je nastupio sa kompozicijom “Ne brini se dušo”, koju potpisuju kompozitor Dragan Aleksandrić, tekstopisac Mila Janković i aranžer Nenad Aleksandrić.

Pobednik sedme kvalifikacione večeri, odlukom žirija u sastavu: Ljubiša Pavković, Merima Njegomir, Dejan Petrović, kao i Snežana Babić Sneki i Rade Jorović je kompozicija negotinskog autorskog tima „Lepa Vlajna“, Dragane Marinović Simonović i Krste Stankovića Njenjulovića, koji je i tekstopisac, a u aranžmanu Slobodana Pecića.

“Pesma je ostavila veoma upečatljiv utisak na žiri, ali i na prisutne. Kao autorski tim zadovoljni smo kako je žiri ocenio pesmu i naravno kako ju je interpretirao Nemanja Maksimović. Zadovoljni smo ovom pobedom i time što ćemo se naći u velikom finalu koje je trebalo da bude održano 28. decembra, ali je odloženo do daljeg zbog epidemiološke situacije”, ističe Krsta Stanković Njenjulović.

Sa članovima žirija; Foto: Privatna arhiva

Propozicijama ovogodišnjeg Sabora predviđeno je ukupno osam polufinalnih večeri sa kojih će se prvoplasirane i drugoplasirane kompozicije nadmetati u velikom finalu za najviše priznanje ovogodišnjeg izdanja Sabora, koji organizuju Savez muzičko-estradnih umetnika Srbije (SEMUS) i Radio televizija Srbije.

Nemanji Maksimoviću ovo je druga saradnja sa negotinskim autorskim timom. I na prošlom festivalu je ovaj Šumadinac nastupio interpretirajući njihovu pesmu “Lepa Stana” sa kojom je osvojio drugu nagradu.

 “Kada sam prvi put čuo prošlogodišnju takmičarsku pesmu, “Lepa Stana” moj prvi utisak je bio fantastičan. Odmah sam osetio to nešto posebno u pesmi i znao sam da je prava stvar. Dok nisam čuo “Lepu Vlajnu” nisam verovao da može da bude bolja od “Lepe Stane”, al kad sam je čuo shvatio sam da ova pesma može da napravi još veći uspeh”, rekao nam je letos Nemanja Maksimović prilikom snimanja ove kompozicije u studiju maestra Pecića.