Naslovna Kultura Legenda o jednom pijanisti na sceni negotinske Umetničke škole

Legenda o jednom pijanisti na sceni negotinske Umetničke škole

396
0

Učenici Umetničke škole “Stevan Mokranjac” tradicionalno u susret Novoj godini organiziju “Veče italijanske književnosti, kulture i muzike”.

Foto: Stefan Đorđević

Zahvaljujući profesorki italijanskog jezika Ivani Ćirić, ali i njenoj kolegi Danilu Perkoviću, profesoru klavira i solfeđa, učenici Umetničke škole “Stevan Mokranjac” u susret Novoj godini adaptirali su monodramu Alesandra Barika “Novecento – legenda o jednom pijanisti”.

Tekst ovog savremenog italijanskog pisca i muzičkog kritičara preneli su vrlo efektno Dušan Šuša, Jelena Pejčić i Suzana Jenić, a predstava je upotpunjena i odgovarajućim muzičkim programom, koga su, takođe, prikazali učenici srednje muzičke škole.

Jelena Dragomirović; Foto: Stefan Đorđević

Publika u sali Umetničke škole uživala je i u bravurama Jelene Dragomirović, Natalije Njegušić, Vanje Milosavljević, Nene Đurić, Davida Surdanovića i Alekse Žikića, učenika sa odseka solo pevanja.

Na ovoj, sada već tradicionalnoj “Večeri italijanske kulture, književnosti i muzike” učestvovali su i Anita Dobrić (violina), David Surdanović (truba), kao i učenici klavirskog odseka: Petar Jovanović, Sara Vojvodanović, Nevena Sekulić, Natalija Njegušić i Agripina Živković.

Osim profesora Ivane Ćirić i Danila Perkovića za organizaciju ovog programa koji je oduševio publiku bili su zaduženi i učenici Gabrijel Krstić i Nikola Antonijević.