Naslovna Društvo Ledenice prete sa krovova

Ledenice prete sa krovova

229
0

Temperature u plusu počele su da otapaju sneg, pa su putevi koji su jutros osvanuli zaleđeni, ponovo puni raskvašenog snega. Sa krovova, međutim, prete i sneg i ledenice.

Prema poslednjim merenjima, a sudeći prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, visina snežnog pokrivača u Negotinu je 48 centimetara.

Temperature u plusu su, nakon noćašnjeg minusa koji je zaledio puteve, krenule da otapaju sneg, pa se ulicama teško hoda. Vozači kažu da je situacija malo bolja nego juče, jer su tokom noći čišćene važnije saobraćajnice.

Knez Mihailova ulica u Negotinu

Pored toga što se otežano hoda po raskvašenom snegu, ali i činjenice da većina trotoara nije čišćena, kao i velikih količina snega pored samih kolovoza, građani i treba da vode računa o ledenicama koje padaju sa krovova zgrada.

Padanje ledenica može biti intenzivnije kako bude rasla temperatura, pa se savetuje dodatan oprez.

Korisnici stambenih, poslovnih i drugih prostorija i sami su u obavezi da uklone sneg i led sa svojih trotoara i drugih javnih površina, kao i ledenice na krovovima, svako prema svom stambenom, ili poslovnom objektu, dvorištu, ili placu, kako bi se obezbedilo bezbedno kretanje pešaka.

Izvršenje ove obaveze kontroliše komunalna inspekcija, koja za neočišćeni sneg i led izriče novčanu kaznu na licu mesta, ili pokreće prekršajni postupak.

Ulica JNA, Negotin

U lokalnoj samoupravi uputili su danas apel građanima da tokom noći uklone svoje automobile iz ulica: Knez Mihailove, Vojvode Mišića, JNA, Obilićeve i Stanka Paunovića, kao i sa centralnog gradskog trga kako bi se olakšalo kretanje mehanizacije JKP “Badnjevo”, angažovane na čišćenju i izvoženju snega iz tih ulica, da bi ekipe mogle lakše da uklone nagomilani sneg.