Naslovna Društvo “Led dens”  OŠ “Vera Radosavljević” treći na “Riznici talenata” u Nišu

“Led dens”  OŠ “Vera Radosavljević” treći na “Riznici talenata” u Nišu

506
0

Na šestom republičkom festivalu “Riznica talenata” u Nišu, ritmička sekcija Osnovne škole “Vera Radosavljević” osvojila je svojim performansom “ Led dens” treće mesto.

Školske priredbe Osnovne škole “Vera Radosavljević” godinama unazad su svojim osmišljenim dramskim, scenskim i koreografskim umećem ostavljale publiku bez daha, a nastupi mališana su se danim prepričavali.

Da samo nebo može biti granica za ideje, maštu i kreativnost potvrdio je petočlani tim ove škole koji je školsku priredbu pre dve godine “začinio” na samom kraju sjajnim performansom “ Led dens”.

Tamara Aleksandrović, Marija Milošević, Anđela Dimitrijević i sada već srednjoškolka Teodora Milošević sa nastavnicom Ivanom Stepanović prosule su pravu magiju po sceni negotinskog doma kulture.

“Tema Dana škole za čiju je potrebu prvobitno osmišljena koreografija bila je nebo, što je nekim delom bila i moja inspiracija za stvaranje ove “magije” kako je mi u školi interno zovemo. Dok sam radila na postavljanju koreografije i ručno izrađivala kostime, nisam ni slutila da će ovoliki uspeh da dostigne i da će se o njoj pričati izvan naše škole. U tim trenucima sam sa decom koja su izvela “Led dens” počela da funkcionišem kao mala porodica, jer smo nas pet sve po nešto žrtvovale, po malo školu, porodicu i privatne obaveze. Bilo je jako naporno sve pripreme odraditi, ali smo uz neizmernu ljubav i veliku podršku, pre svega roditelja dece i naše direktorke uspele da izvedemo nešto što je na prvom izvođenju izazvalo veliku pažnju, ne samo među zaposlenima i učenicima naše škole, već i u celom gradu“, sa uzbuđenjem za NG Portal priseća se Ivana Stepanović, koja u ovoj školi radi kao nastavnik geografije u obrazovanju za odrasle.

Nakon prvog izvođenja, stizali su pozivi za nastup i na drugim manifestacijama: Dan opštine Negotin, Novogodišnja čarolija,  Priredba za Simeonu… Ritmička tačka je nastavila da živi svoj scenski život, ali je tu pored radosti bilo i dogovodovština kojih se rado sećaju.

“Kao nekome ko je igrao u folkloru preko 20 godina, čudno mi je bilo da stojim iza zavese kao koreograf, umesto da igram na sceni, ali se i to vrlo brzo promenilo. Kada je stigao poziv da nastupamo u programu svečane sednice povodom Dana opštine, jedna devojčica nam je u tom periodu bila na ekskurziji, nismo imali vremena da nekog drugog uvežbamo, a nismo ni želele da otkažemo gostovanje, tako da sam ja uskočila. Nastup je protekao bez da iko primeti mene umesto deteta. Tada mi je srce bilo prepuno jer sam mogla da osetim količinu pozitivne energije među publikom”, priseća se nastavnica Ivana Stepanović.

Onlajn nastava u školama, otkazivanje svih javnih nastupa i kulturnih dešavanja posledica su epidemije sa kojom živimo više od godinu dana. Deca su uskraćena za radost druženja, priredbe, a svoju maštovitost i kreativnost mogu da iskažu samo onlajn pristupom umetnosti.

“Nažalost, zbog situacije u zemlji od prošle godine “Led dance” živi samo “online” i nismo imale mogućnosti da stvorimo novu “magiju”, ali nas je ova nagrada obradovala i daje nam krila da stvorimo kad to okolnosti budu dozvolile nešto novo. Na kraju, kao i na početku, vratiću se na nebo koje je granica za uspeh kada u nešto verujemo. Želim da ostanemo ovo što smo, sutra i zauvek, ne veliki, ne odrasli, da sanjamo, volimo i borimo se i verujemo u magiju”, poručuje petočlani tim Osnovne škole “Vera Radosavljević” koji će po svoju zasluženu nagradu već krajem maja otputovati u Niš.