Naslovna Kultura Kvartet gudača sv. Đorđa večeras u Kladovu

Kvartet gudača sv. Đorđa večeras u Kladovu

141
0

Na letnjoj pozornici Biblioteke u Kladovu večeras, 3. jula od 20 sati biće priređen koncert kamernog orkestra gudača sv. Đorđa.

U nizu programa koje Kladovo ovog leta priprema na otvorenoj sceni i besplatno daruje publici, večerašnji je namenjen ljubiteljima popularne klasične i filmske muzike.

Ukoliko volite valcer “Na lepom plavom Dunavu” Johana Štrausa mlađeg, “Malu noćnu muziku” Volfganga Amadeusa Mocarta ili maestralnu kraljevsku muziku Edvarda Elgara, prilika je da ove, i druge popularne kompozicije, čujete u izvođenju jednog od naših najreprezentativnijih orkestara.

Kamerni orkestar Gudači sv. Đorđa osnovan je pre bezmalo tri decenije, 1992. godine u Beogradu. Osnivač je bio profesor Petar Ivanović, istaknuti violista i pedagog. Ansambl danas čine eminentni srpski muzičari, profesori Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i članovi Beogradske filharmonije.

Pred publikom na obali Dunava u Kladovu večeras će nastupiti violinistkinje Mina Mendelson i Selena Jakovljević, Jelisaveta Čivović na violi i Srđan Sretenović na violončelu.