Naslovna Društvo Kuna ostavila bez struje celu opštinu Negotin i deo Kladova i Zaječara

Kuna ostavila bez struje celu opštinu Negotin i deo Kladova i Zaječara

4749
0

Opština Negotin ali i deo kladovske opštine i Zaječara oviše od sat vremena nisu imali struju jer je kuna napravila kratak spoj.

Negotin, ali i čitavo distributivno područje koje pokriva i deo zaječarske teritorije, Sokolovicu, Glogovicu, Brusnik, ostali su sinoć u 22 sata i 48 minuta iznenada bez električne energije kada se jedna kuna popela na trafo stanicu 110/35 kilovolti kod kanala kod Samarinovca.

Prilikom prelaska sa jednu na drugu fazu kuna je, saznajemo, izazvala kratak spoj pa je zbog eksplozije cela opština Negotin, ali i deo teritorije grada Zaječara, kao i deo kladovskog distributivnog područja ostao u mraku.

Nesrećna životinja je stradala na licu mesta, a radnici Elektrodistribucije su zbog njenih „aktivnosti“, morali da sukcesivno, deo po deo, normalizuju elektromrežu, sve do pet minuta iza ponoći.

To, međutim, nije prvi put da se dešavaju ovakvi događaji, pa je tako zabeleženo da je pre šest godina još jedna kuna izazvala sličnu havariju, a pre njega i jedan smuk koji se nastanio u okruženju trafo stanice.