Naslovna Događaji Kultura, umetnost i vino: Amira Medunjanin i Vlatko Stefanovski na „Danu vina...

Kultura, umetnost i vino: Amira Medunjanin i Vlatko Stefanovski na „Danu vina i lepog raspoloženja“

1994
0

Treći po redu festival “Dan vina i lepog raspoloženja” održaće se 22. jula na Rajačkim pivnicama kod Negotina. Festival počinje u 16 sati sa bogatim kulturno-umetničkim programom koji će trajati do ponoći, najavljuju organizatori, Udruženje “Mladi sa Rajačkih pimnica”.

Sa željom da očuvaju tradiciju i promovišu vinski i ruralni turizam u Negotinskoj krajini, Udruženje „Mladi sa Rajačkih pimnica“, koje okuplja mlade ljude iz Rajca čiji je cilj da sačuvaju nasleđe i autentičan izgled pivnica i ovog leta organizuju festival “Dan vina i lepog raspoloženja”.

Manifestaciju, koja treću godinu zaredom doprinosi očuvanju kulturnog nasleđa i tradicije proizvodnje vina u regionu, u ambijentu Rajačkih pivnica, poznatih po jedinstvenom izgledu i specifičnom načinu čuvanja i dozrevanja vina u podzemnim podrumima, nema sumnje obeležiće nastupi Amire Medunjanin, bosanskohercegovačke etno dive i zvezde sevdalinki i Vlatka Stefanovskog, makedonskog gitarskog virtuoza i jednog od najboljih muzičara i kompozitora u regionu.

Festival će biti održan 22. jula. Počinje u 16 sati bogatim kulturno-umetničkim sadržajem. Koncert Amire Medunjanin zakazan je za 19 sati i 30 minuta, a Vlatka Stefanovskog za 21 čas.

Organizuje ga Udruženje „Mladi sa Rajačkih pimnica“ uz podršku EU za kulturno nasleđe i turizam, Opštine Negotin, Pivnice “Zagorac”, Vinarije “Raj”, Vinarije “Dalija”, Vinarije “Tenuta Est”, kompanije “Aleksandrović Marketi” i mnogih drugih meštana i prijatelja udruženja.

“Dođite i podelite sa nama čaroliju Rajačkih pivnica. Uživajte u kulturnim sadržajima, muzici, vinu i dobrom raspoloženju na ovom festivalu”, poručuju organizatori i podsećaju  da njihova manifestacija pruža priliku posetiocima da se upoznaju sa bogatom tradicijom ovog kraja, da uživaju u vrhunskim vinima koje se ovde proizvode, uz mogućnost da istraže lepotu pivnica, upoznaju se s lokalnom kulturom, običajima i gastronomijom i svakako uživaju u programu koji su i ove godine priredili.