Naslovna Događaji KUD „Floričika“ iz Jabukovca titula sveukupnog pobednika 27. Sabora igre u Slatini

KUD „Floričika“ iz Jabukovca titula sveukupnog pobednika 27. Sabora igre u Slatini

541
0

Povodom Velike Gospojine, hramovne slave i seoske zavetine, u seli Slatina kod Bora održan je 27. po redu Sabor igre na kojem je titulu sveukupnog pobednika osvojilo Kulturno-umetničko društvo “Floričika” iz Jabukovca.

KUD „Floričika“; Foto: Centar za kulturu grada Bor

KUD “Floričika” iz Jabukovca, nosilac najviših opštinskih i republičkih priznanja, višestruki pobednik “Susreta sela” trijumfovao je na 27. Saboru igre, jedinoj takmičarskoj manifestaciji u ovim krajevima tokom leta, osvojivši titulu sveukupnog programa.

Na ovoj tradicionalnoj smotri, koju organizuju Centar za kulturu grada Bora, Mesna zajednica Slatina i KUD “Branko Olar” iz ovog sela, pored jabukovačkog, učestvovala su i kulturno-umetnička društva iz Halova (Zaječar), Osnića (Boljevac), Bosilegrada i KUD “Banjica” iz Krivelja (Bor).

Stefan Radovanović i KUD „Floričika“; Foto: Centar za kulturu grada Bor

Danijelu Baronoviću, članu KUD “Floričika” pripala je titula najboljeg vokalnog soliste, a Stefanu Radovanoviću, frulašu iz Metovnice kod Bora, koji je nastupao za jabukovački ansambl titula najboljeg soliste instrumentaliste.

Kulturno-umetničko društvo “Floričika”, inače, redovno učestvuje na svim smotrama smatrajući svojim primarnim zadatkom očuvanje tradicije i običaja, bogatstva kulture Jabukovca i okoline.