Naslovna Društvo COVID-19 Krizni štab: Ponovo nove mere za vikend

Krizni štab: Ponovo nove mere za vikend

2348
0

Na sednici Kriznog štaba usvojene su mere za predstojeći vikend čija primena praktično počinje od večeras po isteku radnog vremena.

Krizni štab za borbu protiv virusa korona doneo je odluku da u subotu i u nedelju neće raditi ništa osim prodavnica prehrane, apoteka, zdravstvenih ustanova, benzinskih pumpi za točenje goriva, kioska i dostave hrane.

Ovom odlukom zatvoreni su svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, sportski objekti…

Dozvoljen je rad i objektima i radnjama u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojačkih radnji.

Radiće i benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva.

Restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja radiće isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu.

Ograničenje se ne odnosi na sportske objekte za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nadležnih nacionalnih sportskih saveza, napominje se u saopštenju.

Šalter prodaje hrane u restoranima, kao ni šalter prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima nije dozvoljena, navodi se na zvaničnoj sajtu Vlade Republike Srbije.

“Za sledeću nedelju se nastavlja onlajn nastava za srednje škole, ali će se na onalajn nastavu prebaciti i stariji osnovci, od petog do osmog razreda”, naveo je član Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti kovid-19 i pokrajinksi sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i dodao da će u ponedeljak verovatno biti održana nova sednica Kriznog štaba.