Naslovna Društvo COVID-19 Krizni štab doneo odluku: Ugostiteljski objekti od sutra rade i u zatvorenom

Krizni štab doneo odluku: Ugostiteljski objekti od sutra rade i u zatvorenom

652
0

Od  petka, 7. maja ugostiteljski objekti u zatvorenom mogu da rade do 22 časa, uz 50 odsto popunjenosti kapaciteta, poštovanje distance od metar i po do dva metra i bez muzike.

Kako je nakon današnje sednice potvrdio član Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, profesor doktor Branislav Tiodorović ugostiteljski objekti od sutra mogu da rade do 22 sata.

On je istakao da ova mera stupa na snagu sutra od ponoći i naglasio da je zdravstveni sistem spreman za pojavu novoobolelih za oko sedam do 10 dana, ali ne u broju kao što je bio slučaj u prethodnom periodu, navodi se na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

“Od sutra je primena ovoga da mogu raditi i zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata. Biće rigorozna kontrola i zalažemo se za rigoroznu meru kažnjavanja. Radno vreme ugostiteljskih objekata biće do 22 sata, a muzika će prestajati u 18 časova. Kada je u pitanju organizovanje svadbi i masovnijih okupljanja u Srbiji to nije razmatrano”, rekao je dr Tiodorović.

On je saopštio da je doneta i odluka da naši građani koji žive u inostranstvu, gde su uredno vakinisani, mogu da uđu u zemlju bez ograničenja, navodeći da se očekuje da će zemlje iz kojih dolaze to isto primeniti i prema nama, odnosno uvesti recipročne mere.