Naslovna Hronika Krivolovci u bekstvu odbacili pušku

Krivolovci u bekstvu odbacili pušku

2614
0

Da ne bi bili uhvaćeni u krivolovu, u vreme kada su u lovištu zabranjene sve aktivnosti, grupa krivolovaca, na potesu od Male Kamenice ka Negotinu, bacila je u sneg pušku, kompletno opremljenu za lov u noćnim uslovima.

Pronađena poluautomatska puška sa metkom u cevi, optičkim nišanom i baterijom; foto: NG portal

Ubijena srna i krvavi tragovi u snegu, u delu lovišta između Urovice i Vratne, prekjuče, bili su dovoljan adut negotinskim lovočuvarima, da pojačaju nadzor nad nelegalnim aktivnostima tokom lovostaja.

Obilazeći atare i puteve za koje su sumnjali da se njima kreću krivolovci, negotinski lovočuvari su sinoć zatekli trojicu krivilovaca.

Kako se ova trojka dala u bekstvo, lovočuvari su u pomoć pozvali policiju koja je zaustavila ovu trojicu izgrednika, od ranije poznatim  lovočuvarima, upravo po nelegalnom lovu.

Kod njih, međutim, nije pronađeno oružje, ali jeste prilikom pretrage terena, i to u – snegu!

Poluautomatska puška, a reč je o kalibru 308, bila je kompletno opremljena za „lov“ u noćnim uslovima sa baterijom, optičkim nišanom i metkom u cevi.

Zanimljivo je da ovo oružje nije legalno prijavljeno nadležnim organima, pa će, ako se, naknadnim veštačenjima, dovede u vezu sa ovim krivolovcima, oni biti gonjeni zbog nelegalnog posedovanja oružja.

Zaprećena kazna za krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija od dve do 12 godina zatvora.