Naslovna Hronika Krivična zbog napada na negotinsku policiju i saobraćajce

Krivična zbog napada na negotinsku policiju i saobraćajce

875
0

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Negotinu podnelo je krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv R.L. (22) i I.N. (22) iz Negotina zbog osnovane sumnje da su napali četvoricu policajaca i naneli im lakše telesne ozlede, ogrebotine i modrice.

fotografija: Igor Mitrović

Ovi mladići su u pijanom stanju, nakon što je jedan od njih čašom rasekao glavu došli na odeljenje hirurgije negotinske bolnice. Međutim, dok je povređenog mladića hirurg zašivao, ušao je njegov prijatelj i počeo da vređa lekara i medicinske sestre, ali i da ih snima mobilnim telefonom.

Medicinsko osoblje je pozvalo policiju, koja je ove momke smirila i poslala kući. I tu je ponovo nastao problem, jer su pijani mladići ušli u automobil i udarili u jedan parkirani auto. Patrola je, zatim, pozvala kolege iz Saobraćajne policije koji su pokušali da uzmu izjavu, ali su ih R.L. i I.N. vređali i jednog od njih udarili pesnicom u glavu. U opšte koškanje uključio se i drugi, pa su obojica privedeni.

Određena im je mera zadržavanja do 48 sati, nakon koje su, uz krivičnu prijavu koja ih tereti da su počinili krivično delo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saslušani i, kako saznajemo u Osnovnom javnom tužilaštvu, s obzirom da nijedan od njih do sada nije osuđivan, niti su gonjeni prekršajno, pušteni da se brane sa slobode.