Naslovna Društvo Kristijan Đuričić iz Ofenbaha donirao sanitetsko vozilo rodnom Negotinu

Kristijan Đuričić iz Ofenbaha donirao sanitetsko vozilo rodnom Negotinu

3591
0

Kristijan Đuričić iz Ofenbaha, vlasnik firme „Kiki Vodafon“ donirao je negotinskom Zdravstvenom centru sanitetsko vozilo, marke volksvagen 5.5.

Foto: Kristijan Đuričić

Kristijan Đuričić, poreklom iz negotinskog sela Prahova, čija je majka Ljiljana do odlaska u Nemačku bila medicinska sestra u negotinskoj ztdravstvenoj ustanovi ovom donacijom je, veli, želeo da pomogne zavičaju.

„Videvši na društvenim mrežama kako su se naši zemljaci iz Raške angažovali u nabavci vozila za Tutin, pomislio sam da i ja to treba da uradim za Negotin i medicinsku ustanovu u kojoj sam rođen. Svestan sam koliko je otadžbini potrebna svaka pomoć pa sam ponesen tom idejom nabavio sanitet, znajući koliko je manjim mestima potrebno jedno ovakvo vozilo“, kaže Kristijan Kiki Đuričić.

Foto: ZC Negotin

U Negotin je, zahvaljujući Kristijanu i prijateljima, koji su kupili sanitet, ali i organizovali transport do Srbije,  stiglo polovno, dobro očuvano vozilo. Ono će, čim se završe sve formalnosti oko uvoza, odmah biti na usluzi zdravstvenim radnicima i građanima.

„Vozilo je potpuno opremljeno, ima rampu i sve potrebne instrumente. Očuvano je i za vozila te vrste je malo prešlo. Pre dolaska u Negotin prošlo je kompletan tehnički i pregled instrumenata koja se u njemu nalaze. Nama ova donacija zaista puno znači jer će omogućiti pre svega kvalitetnu zdravstvenu zaštitu pacijentima i svakako brz i siguran transport u tercijarne ustanove“, kaže dr Goran Avramović, specijalista hirurgije u negotinskoj bolnici, koji je Kristijanu, uz generalnog konzula Branka Radovanovića i novinara Zorana Vicelarevića bio važna spona u realizaciji ove donacije.

Đuričić je, inače, donirao i odeljenju hirurgije značajne količine zaštitnih maski i dezinfekcionih sredstava u želji da se što pre završi borba sa virusom korona i nastavi život u Negotinu.