Naslovna Društvo  Krajem avgusta svečani prijem za  prvake u tri gradske škole

 Krajem avgusta svečani prijem za  prvake u tri gradske škole

465
0

Tri gradske škole primiće u školske klupe ovog septembra nešto više od 150 prvaka. Tačan broj budućih školaraca biće poznat na svečanom prijemu koje škole, već po tradiciji, organizuju pred početak školske godine. 

Sistematske preglede za polazak u prvi razred, ovog proleća, prošlo je 212 mališana koji će već od ponedeljka 2. septembra postati đaci neke od osnovnih škola u našoj opštini.

Nakon upisa, u  tri gradske škole raspoređena su 153 buduća prvaka. Ipak, tačan broj upisane dece i raspored po školama biće poznat na svečanom prijemu prvaka koji se već po tradiciji organizuje u susret novoj školskoj godini.

Tako će budući školarci naše najstarije obrazovne ustanove „Vuk Karadžić“ svoje učiteljice upoznati u četvrtak 29. avgusta na svečanom prijemu prvaka najavljenom za 17 sati i 30 minuta.

Dan kasnije, u petak 30. avgusta od 18 sati i budući đaci škola „Branko Radičević“ i „Vera Radosavljević“ po prvi put će sesti u školske klupe. U svim školama biće organizovane svečanosti i prigodni umetnički programi koje pripremaju, sada već bivši prvaci i njihove učiteljice.

Za sve prvake lokalna samouprava obezbedila je deo školskog pribora kao znak pažnje i dobrodošlice u svet znanja i nauke.