Naslovna Sport Kraj jesenjeg dela prvenstva za seniore STK „Hajduk Veljko“

Kraj jesenjeg dela prvenstva za seniore STK „Hajduk Veljko“

170
0

Stonoteniseri „Hajduk Veljka“ dočekali su u nedelju ekipu „Topličanina“ iz Prokuplja koja ih je u 11. kolu Druge lige Srbije, grupa A savladala sa 4:3.

Malo je nedostajalo da mlada ekipa STK “Hajduk Veljko” iznenadi  favorizovanu ekipu “Topličanina”.

U prvom duelu Željko Mašović iz “Topličanina” savladao je sa 3:0 Pavla Pucarevića, a potom je Mladen Milovanović sa 3:1 porazio Dušana Stamenkovića. Priliku da poveća razliku protiv Prokupčana propustio je Stefan Bogdanović koji je sa 3:2 izgubio ključni meč protiv Ivana Ilića u trećoj partiji.  Pucarević je zabeležio pobedu nad Stamenkovićem sa 3:1, a novu pobedu od 3:0 zabeležio je Milovanović u duelu sa Ilićem.

Šansa je propuštena i u poslednjoj partiji, u dublu, kada su Pucarević i Bogdanović poveli sa 2:0. Međutim, zahvaljujući Željku Mašoviću, bivšem igraču “Crvene zvezde” i “Partizana” STK “Topličanin”  preokreće rezultat u 3:2 u dublu, a time i na  konačnih 4:3.

“I ove godine Liga je izuzetno jaka  samom činjenicom da je propozicijama dozvoljeno da za domaće ekipe igraju i stranci. Takođe i činjenica da pojedini Sportski savezi, pogotovo iz regiona Niš, vrednuju rang takmičenja i uspeh u prvom planu, tako da su se mnoge ekipe pojačale strancima i kvalitetnim igračima , koji su igrali Prvu i Super ligu, a sve u cilju ulaska u viši rang.  U toj konkurenciji  naša mlada ekipa sastavljena od igrača iz sopstvenog pogona, a takođe i opterećena čestim odlaskom formiranih igrača u druge klubove, ne može  da računa na viši plasman. Jedino četiri poslednje ekipe na tabeli,  među kojima je i naša  igraju sopstvenim snagama”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

Nakon 11. kola Druge lige Srbije, grupa A, negotinski stonoteniseri su jesenji deo prvenstva završili na desetom mestu.

“Smatramo da nećemo doći u zonu za ispadanje, pogotovo što su četiri meča izgubljena sa 4: 3,  u neizvesnim završnicama”, dodaje Miljković.