Naslovna Sport Košarkaški klub “Hajduk Veljko” ponovo sa maksimalnim učinkom

Košarkaški klub “Hajduk Veljko” ponovo sa maksimalnim učinkom

597
0

Drugi  vikend zaredom Košarkaški klub “Hajduk Veljko” završava sa pobedama svih selekcija.

Prošlog vikenda pobede su zabeležile mlađe pionirke u Majdanpeku rezultatom 20:50, mlađi pioniri protiv istog protivnika 32:66, pioniri u Kladovu protiv “Đerdapa” 52:69 i seniori protiv ekipe “Hisar” iz Leskovca pred svojom publikom sa 101:63. Tokom minulog vikenda uspeh je ponovljen, pa su mlađe pionirke savladale ŽKK Kladovo sa 55:14, a seniori na gostovanju u Boru ekipu “Zicer” sa 66:73.

Utakmica pionirki je odložena zbog teške finansijske situacije u klubu, pa će one svoj meč sa ekipom “Rtnja” u Boljevcu odigrati naredne nedelje, nakon svojih utakmica u Boru kako bi uštedeli na prevozu. Isto će učiniti i pioniri i mlađi pioniri koji spajaju utakmice u Zaječaru.

Najefikasniji u redovima “Hajduk Veljka” protiv “Hisara” iz Leskovca bili su Luka Lukić sa 16 poena, zatim David Marinović, Viktor Grozdanović i Zoran Milovanović sa po 14 poena. Zanimljivo je da je ova četvorka postigla po četiri trojke. Uspešni su bili i Miloš Čečulović sa 9 poena i Ilija Vučićević sa 8.

“Zacrtali smo da u sledećem mini ciklusu od tri utakmice pokušamo da podignemo nivo igre sa ciljem da zabeležimo tri pobede. Ušli smo u utakmicu motivisani i spremni da igramo čvrsto u odbrani, a zatim iz tranzicije tražimo lake poene i otvorene spot-up šuteve što nam je omogućilo da imamo odličan  procenat šuta za tri poena 18/12, što je na kraju i rezultovalo visokim rezultatom. Mogu da budem zadovoljan delimično igrom. I dalje imamo puno grešaka u oba pravca, ali bitno je da momci žele da napreduju i da razumeju da treningom mogu da poprave sve. Ono što me posebno raduje je to što je ovo bila prilika i za veću minutažu mlađih igrača i prvi seniorski poeni Mateje Živkovića (2004.godište). Hvala publici koja je još jednom ispunila Halu sportova i bila vetar u leđa našoj mladoj ekipi”, izjavio je Dušan Mandić, nakon pobede nad “Hisarom” iz Leskovca.

Briljirali su Negotinci i u meču sa “Zicerom” u Boru, po četvrtinama  10:08, 15:26, 24:16, 17:23 za konačnih 66:73. U redovima naših senioranajzaslužniji za pobedu bili su najiskusniji, kapiten Saša Videnović sa  25 poena, koga je pratio Zoran Milovanović sa 15, a od mlađih igrača istakli su se Viktor Grozdanović i David Marinović koji su zabeležili po 11 koševa.

“U ovoj utakmici naša prednost je bila na centarskoj poziciji i uspeli smo to da materijalizujemo zahvaljujući iskustvu našeg kapitena koji je prednjačio na terenu, ne samo u poenima, već i u skokovima, borbenošću i željom za pobedom čime je mladim igračima pokazao kako se gine za naš klub i šta još može da pruži u ovim godinama”, ističe Mandić.

Već u subotu 24. novembra seniorima “Hajduk Veljka” na duel dolazi tim iz Vlasotinca. Utakmica je zakazana za 19 sati i 30 minuta u Hali sportova.

“Za vikend nam dolazi ozbiljna ekipa koja je u naletu i ako ne pristupimo meču maksimalno angažovano biće jako teško. Otežavajuća okolnost je i temperatura u negotinskoj hali sportova koja je takva da je nemoguće trenirati, tako da je diskutabilno kakva će nam biti priprema za utakmicu, ali nadam se da će makar svi biti zdravi i na raspolaganju za ovaj meč kojim zaokružujemo jedan mikro ciklus”, kaže za NG portal Dušan Mandić.