Naslovna Sport Košarkaški klub “Hajduk Veljko” ovog vikenda zabeležio četiri pobede

Košarkaški klub “Hajduk Veljko” ovog vikenda zabeležio četiri pobede

522
0

Ove nedelje košarkaši „Hajduk Veljka“ odigrali su četiri utakmice i zabeležili isto toliko pobeda.

Foto: KK „Hajduk Veljko“, Dušan Mandić

Pioniri su u Boru savladali ekipu “Basket” iz Bora sa 35:102, dok je prva i druga ekipa mlađih pionira bila bolja od istoimene ekipe sa 22:64 i 37:46.

Za kraj seniori su pred domaćom publikom bili bolji od ekipe “Radana” 87:70, po četvrtinama 17:25, 20:18, 26:13, 24:14.

Najefikasniji u redovima “Hajduk Veljka” bili su Lazar Golubović sa 17, Saša Lukić sa 16, Nikola Škundrić sa 14, David Marinović sa 11 i Zoran Milovanović sa 10 poena.

“Teška utakmica protiv iskusne ekipe koja je prošle godine igrala Prvu srpsku ligu. Otvorili smo meč jako sporo, bez energije u odbrani i ideje u napadu. Imali smo puno grešaka i padova u igri u prvom poluvremenu, što je normalno kada na poziciji plejmejkera imamo igrače koji su 2001, 2003. i 2004. godište i to je rezultovalo da na odmor odemo sa minus šest poena! Ekipa se na odmoru trgla, podigla agresivnost u odbrani i iz nje smo imali puno lakih poena. Nadam se da će ova utakmica i igra u drugom poluvremenu poslužiti mojoj ekipi kao putokaz kako moramo da igramo i na koji način da uklapamo mladost i iskustvo. Malo je ekipa koje se mogu pohvaliti da su sastavljene isključivo od domaćih igrača i kada na to dodamo njihovu mladost ovo je škola koju moramo da prođemo”, kaže Dušan Mandić, trener KK „Hajduk Veljko“.

Seoniri u narednom kolu putuju u Prokuplje neporaženoj ekipi “Pro basket”.

“S obzirom da smo na početku sezone ušli u stvaranje ekipe za budućnost od naše dece iz Negotina i da smo neku prvu pobedu najavili tek u sedmom kolu, moramo da budemo zadovoljni, da nastavimo da treniramo i verujemo u to što radimo i vremenom će sve doći na svoje.  Još jednom čestitam svojim igračima na pobedi, oni su ti koji su se izdigli ne samo iz teške situacije na poluvremenu, već i iz teške finasijske situacije u kojoj se klub trenutno nalazi, iz situacije u kojoj na gostovanja odlaze sa dva automobila i brojnim drugim problemima, ali nadam se da ćemo izdržati  i uspeti da preživimo godinu“, dodaje trener Mandić.

U sledećem kolu pioniri “Hajduk Veljka” dočekuju ekipu Majdanpeka, a mlađi pioniri “Mladost” iz Zaječara. Sa takmičenjem počinju i pionirke i mlađe pionirke koje će ugostiti vršnjakinje iz Bora.